Güncelleme: TSİ     04 Şubat 2012 Cumartesi     
hava durumu
  Kategoriler
  • Edirne
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Kırklareli
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Teknoloji
  • Trakya
  • Yaşam


Kısayolar
Kırklareli esnafı zor günler geçiriyor Güncelleme : 09:40:00 TSİ  05.02.2010
Kırklareli esnafı zor günler geçiriyor
 

Ulusal basında küresel krizin etkilerinin azaldığı konusunu baz alan Gazetemiz muhabirleri, dün kent merkezinde bulunan küçük esnaf ile ufak çaplı bir röportaj gerçekleştirdi. Esnafımızın ortak sıkıntısı her zaman ki gibi satış oranlarının beklentilerin altında olmasıydı. Esnaf genellikle işsizliğin vatandaşlara verdiği sıkıntıların kendilerine de olumsuz olarak yansıdığını belirtti.

"Işsizlik arttı, böyle oldu"

Hacı malzemesi satarak geçimini sağlayan bir esnafımız küçük esnaf olmasına rağmen büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu, dükkânlarını zor bela ayakta tutmaya çalıştıklarını, işsizlik yüzünden "vatandaşta olmayınca kendilerinde de olmadığını" belirtti. Işsizlik sorununun son zamanlarda artış içerisinde olduğunu belirten bazı esnafımız, Kırklareli'nden üniversite okumak için başka illere giden öğrencilerin okullarını bitirip diplomalarını aldıktan sonra işsizlik yüzünden tekrar Kırklareli'ne geri döndüklerini söyledi. Kırklareli'ndeki iş imkânlarının dışarıya göre çok daha az olduğunu belirten esnafımız, kendi işini yapmak için dükkân açan, para kazanmak için esnaflık mesleğini seçenlerin bir kaç ay içinde dükkânlarını kapatıp işsizler ordusuna katıldıklarını dile getirdiler.

"Herkes elini taşın altına sokmalı"

Gelirin az oluşundan dükkânlarına ürün almakta zorluk çeken, uzun yıllardır kent merkezinde esnaflık yapan bazı esnaflar da dükkânlarını kapatma eşiğinde olduklarını ifade ettiler. Bazı esnaflar ise dükkânlarını sabah erken saatlerde açmalarına rağmen öğlene kadar siftah bile yapamadıklarını, vatandaşın dükkânların yolunu unuttuğunu, bu sıkıntılı dönemde vatandaşın sadece pazardan ve büyük marketlerden alış veriş yaptığını belirttiler.

Gelirin az olmasının üstüne birde hükümetin yapmış olduğu zamların eklenmesi esnafın geçimini iyice güç duruma soktuğunu belirten bazı esnaflar, ilin kalkınması adına herkesin el birliği içerisinde bir şeyler ortaya koyması gerektiğini söylediler. Kırklareli'nin yıllardır kalkınmaya ve büyümeye ihtiyacı olduğunu belirten esnaflar, bu konuda herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini sözlerine eklediler.
Okunma : 710   Kategoriler : Ekonomi   Kaynak : Kırklar Haber

Yorum Yap

* İsim :
* E-Posta :
* Mesaj :

Kategoriler : Edirne  Eğitim  Ekonomi  Genel  Kırklareli  Kültür Sanat  
Sağlık  Siyaset  Spor  Tekirdağ  Teknoloji  Trakya  
Yaşam  
Hakkında : Gazete Manşetleri  İletişim  Reklam  Hukuki Şartlar & Gizlilik  Yardım  Lüleburgaz Firmaları  
RSS   Site Haritası
Rota Dizayn   Kırklareli Firmaları
 
© 2009-2011 trakyagundemi.com Rota Bilişim Teknolojileri
Web Analytics Increase your website traffic with Attracta.com