Güncelleme: TSİ     19 Mayıs 2012 Cumartesi     
hava durumu
  Kategoriler
  • Edirne
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Kırklareli
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Teknoloji
  • Trakya
  • Yaşam


Kısayolar
Tekirdağ’da 112’ye günlük 2 bin 900 çağrı

Tekirdağ Sağlık İl Müdürü Mehtap Şen, 112 Acil Durum numarasına günlük ortalama 2 bin 900 çağrı geldiğini, bunlardan sadece ortalama 69’una ambulans gönderdiklerini söyledi.


Güncelleme : 08:39:00 TSİ  15.09.2011
Tekirdağ’da 112’ye günlük 2 bin 900 çağrı
 

HABER MERKEZİ
 
Şen, Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, acil hastaların en yakın hastaneye yetiştirilmesi için, Tekirdağ’ın belirli yerlerinde ambulans beklettiklerini ifade ederek ambulansların il içinde ve dışında hasta sevklerinde de kullanıldığını söyledi. 
Tekirdağ ve ilçelerinde, hizmet veren 18 acil durum istasyonunun bulunduğunu belirten Şen, şunları kaydetti;
“Tekirdağ’da 21 acil yardım ambulansı bulunuyor. Bunlardan biri de kış aylarında kullanılmak üzere paletli kar ambulansı. Ayrıca, hastanelerde de 8 ambulans mevcut. Evde sağlık hizmeti veren ambulans ise 6 adet. 2009 yılından bu yana da hava ambulansı hizmeti verebiliyoruz. Ambulanslarda, biri doktor olmak üzere 3 personel bulunmakta” 
Acil durumlarda aranan 112 acil servis numarasının gereksiz yere meşgul edilmesinden yakınan Şen, günlük ortalama 2 bin 900 çağrı aldıklarını ve bunlardan sadece 69’una ambulans sevk ettiklerini bildirdi. 
Şen; “Tekirdağ’da, son 6 ay içinde acil servisi ilgilendiren toplam 8 bin 812 olay meydana geldi. Ayrıca, Tekirdağ’da 112’ye günlük ortalama 2 bin 900 çağrı geliyor. Biz ise, bunlardan sadece ortalama 69’una ambulans gönderebiliyoruz. Bu 2 bin 900 çağrının büyük bir kısmı asılsız, diğerleri gereksiz. 112’yi, elektrik faturasının nereye yatıracağını soranlardan tutunda, hakaret dolu sözler sarf edenlere kadar birçok kişi gereksiz yere arıyor. Bunlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz” diye konuştu. 
Acil durum müdürlüğünde çalışan personelin, yabancı dilden davranış bilimlerine kadar bir çok eğitim aldığına değinen Şen, yakın zamanda deniz ambulansı hizmeti de vermek istediklerini sözlerine ekledi. 
İl Sağlık Müdür Yardımcısı İbrahim Oktay da, trafikte ambulanslara daha fazla kolaylık sağlanması gerektiğini ifade ederek, Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
Toplantıya, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ali Zafer Güzelant da katıldı. (ue)

Okunma : 377   Kategoriler : Kırklareli, Sağlık, Trakya   Kaynak : Yeşilyurt Gazetesi

Yorum Yap

* İsim :
* E-Posta :
* Mesaj :

Kategoriler : Edirne  Eğitim  Ekonomi  Genel  Kırklareli  Kültür Sanat  
Sağlık  Siyaset  Spor  Tekirdağ  Teknoloji  Trakya  
Yaşam  
Hakkında : Gazete Manşetleri  İletişim  Reklam  Hukuki Şartlar & Gizlilik  Yardım  Lüleburgaz Firmaları  
RSS   Site Haritası
Rota Dizayn   Kırklareli Firmaları
 
© 2009-2011 trakyagundemi.com Rota Bilişim Teknolojileri
Web Analytics Increase your website traffic with Attracta.com