HABER MERKEZİ
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş; “Türk iş adamları Schengen Vizesi ile Bulgaristan’a serbest olarak giriş yapıp, vize süresinin izin verdiği kadar ikamet edebilecek” dedi.
Çetintaş, Schengen vizesi olan Türk İş Adamlarının 01 Şubat 2012 Çarşamba günü itibariyle Bulgaristan’a rahatla giriş yapabildiklerini ifade etti.
Bulgaristan Hükümeti’nin aldığı karar doğrultusunda, Schengen Vizesi olan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları’nın ayrıca Bulgaristan’a giriş vizesi almak zorunda kalmayacaklarını söyleyen Çetintaş, yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
“Bulgar Hükümeti’nin aldığı karar 01 Şubat 2012 Çarşamba itibariyle uygulamaya geçti. Türk iş adamları herhangi bir AB Üyesi ülkeden aldıkları Schengen Vizesi ile Bulgaristan’a serbest olarak giriş yapıp, vize süresinin izin verdiği süre kadar ikamet edebilecekler.
İki ülke arasında var olan ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal ilişkiler daha da artacaktır. Bu karar, iş adamlarımız açısından son derece memnuniyet vericidir” dedi.
Ayrıca Çetintaş, Bulgaristan hükümetinin aldığı karar doğrultusunda resmi gazetede yayımlanmasının ardından Yeşil Pasaport ile de Bulgaristan’a girişlerin serbest olacağını söyleyerek, konuşmasına şu şekilde devam etti;
“Eskiden Bulgaristan Yeşil Pasaportları kabul etmiyordu. Artık Yeşil Pasaportlu olanları vizesiz kabul etme kararı çıktı. Ancak daha Resmi Gazete’de yayımlanmadı. Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından artık Yeşil Pasaportlu olan kişiler Bulgaristan’a rahatça giriş yapabilecekler.” (ue)