1. Lig 2. Etap Kırklareli Masa Tenisi Takımları'ndan emin adımlarla yola devam

1. Lig 2. Etap Kırklareli Masa Tenisi Takımları'ndan emin adımlarla yola devam

Bursa'da 24-25 Ekim 2009 tarihleri arasında yapılan Türkiye Masa Tenisi 1. ligi; 6 maçtan oluşan 1. etap müsabakaları ile start almıştı. 1. ligde ilimizi Gençlikspor bayan takımı ile birlikte Lüleburgaz Özel Esen Tıp spor (Bayan) ve Lüleburgaz Masa Tenisi Ihtisas (Erkek) Kulüpleri temsil ediyor.

1. lig 2. etap maçları 13-15 Kasım 2009 tarihlerinde Eskişehir ilinde yapıldı ve ilk devre sona erdi. Bu turnuvaya ilimiz takımı Gençlikspor, Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü Şube Müdürü Dinçer Koşucu başkanlığında antrenör Soner Polat, sporcular Elif Büşra Polat, Damla Üzel, Seda Binici ve Büşra Kocadağ ile katıldı. Lüleburgaz Özel Esen Tıp Spor bayan takımı şu isimlerden oluştu; Suzan Mutlu, Simay Seven, Selcan Seven.

Lüleburgaz Masa Tenisi Ihtisas kulübü ise antrenör Hamit Suat başkanlığında Bahri Çetin, Metin Uzunoğlu, Doğukan Yalın, Nurhan Tüfekçi kadrosuyla müsabakalara katıldı.

Gençlik ve Spor Şube Müdürümüz Dinçer Koşucu turnuvayla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; "Türkiye Masa Tenisi 1. Ligi'nde gördüğüm kadarıyla en genç ve en dinamik takım Kırklareli takımları. Ben inanıyorum ki bu takım masa tenisi 1. liginde ilimizi gereği gibi temsil ederek çok daha büyük başarılara imza atacaktır. Çocuklarımızı ve antrenörümüzü kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

1. lig maçlarına sadece altyapı oyuncularıyla oynayan 4 ekipten olan takımlarımız, 2. etap maçlarına oldukça iyi başladılar. Özellikle Özel Esen Tıp Spor bayan takımı aldıkları sonuçlarla 1. ligde 5. sıraya yerleşerek süper lig yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Gençlikspor bayan takımımız ise tecrübe ve maç eksiklikleri nedeniyle istenilen formda olmamasına rağmen 16 takımlı ligde 11. sırada yer aldı. 2. lige göre kalitenin daha yüksek olduğu ligde ilk 3 sırayı alan ekipleri Süper Lig'e yükseliyor ve son 3 sırayı alan ekipler ise 2. lige düşüyor. Toplam 4 etaptan oluşan 1. lig de 16 erkek ve 16 bayan takımı bulunuyor. Antrenör Soner Polat müsabakalarla ilgili olarak şunları söyledi; "Biz Türkiye Masa Tenisi 1. liginde alt yapı ile oynayan 4 il takımından biriyiz ve amacımız ligde kalıcı olarak minik sporcularımızın tecrübe kazanmaları ve bunun sonun da da gelecekte süper ligde kendi sporcularımızla iyi bir yer edinmektir.

Takımımızda oynayan 3 sporcu 1997 ve 1998 doğumlu sporcular ki rakiplerimize bakıldığında çok genç sporcular; Bir örnek verirsek Bolu Çimentospor’un kaptanı 50 yaşında ve eski milli sporcu ligdeki bir çok sporcu 40’lı yaşların üzerindeler bizim en büyük sporcumuz ise 16 yaşında bu da şu an ne kadar iyi bir yatırım yaptığımızın göstergesi sanıyorum. Ben sporcularımızın bu ligde çok iyi işler başaracaklarını 2-3 sene sonra da buranın en tecrübeli takımı olacaklarını düşünüyorum. Hedef 1. ligde önce kalıcı olmak sonra da zamanı geldiğinde ilimizi süper ligde temsil etmek.

Özellikle Minikler Türkiye Şampiyonasına katılacak olan takımımızın tüm sporcuları bu ligde oynayarak tecrübelerini artırıp 2010 yılında yapılacak olan kulüpler arası Minikler Türkiye Şampiyonu olmalarını sağlamaktır. Takımımız sporcuları Elif Büşra Polat (Kaptan 16 yaşında) Damla Üzel (Minik 12 yaşında) Aysu Aygün ve Seda Binici (Minik 11 yaşındalar) Büşra Kocadağ ve  Bilge Yılmaz (Genç 15 yaşındalar). Biz bu sporcularla uzun yıllar Masa Tenisi liglerinde başarılı müsabakalar çıkarırız diyorum. Sporcularımızı ben lig müsabakalarında göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi. Ayrıca “sporu ayakta tutan seyircidir artık il müsabakalarımıza tüm halkımızı bekliyorum” da diyerek sözlerini bitirdi.

Bizler de tüm sporcularımıza başarılar diliyor seyirci desteği ile daha iyi durumlara geleceklerine inanıyoruz.