1 oturumluk ödenekler Kırklarelispor'a

Kırklareli Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Toplantısı 05 Mayıs 2009 Salı günü saat 15.00'te yapıldı. Toplantının 2 önemli kararı, Kırklareli Belediyesi'nin 1,5 milyon TL kredi çekecek olmadı ve Meclis Üyeleri Mayıs Ayı oturumunda alacakları ödeneklerini Kırklarelispor'a bağışlaması idi.

Kırklareli Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Toplantısı 05 Mayıs 2009 Salı günü saat 15.00’te Çiftçi Malları Murakabe ve Koruma Heyeti Seçimi ile başladı. Seçimlerin yapılıp Murakabe ve Koruma Heyeti Üyeleri’nin belirlenmesinin ardından gündemde yer alan diğer maddelerin görüşülmesine geçildi.

Seçimin sonrasında Belediye Başkan Yardımcısı'nın ödeneği görüşmeye sunuldu. Oy birliğiyle söz konusu ödeneğin yani maaşın, Belediye Başkan maaşının 2/3'ü oranında olmasına karar verildi. Bu karardan sonra dolu memur kadro derecelerinin yükseltilmesi ve belediye yönetmeliklerinin görüşülmesine geçil­di.

Daha sonra Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, gündemin 5. maddesi olan atamalar hakkında belediye meclisine bilgi verdi. Buna göre; Mahalli Hizmetler Müdürlüğü'ne Remzi Yazman, İtfaiye Müdür Vekilliği'ne Kenan Gürbüz ve Su İşleri Müdürlüğü'ne Merdol Bulut'un atandığını açık­landı. 6. madde olan 2008 yılı belediye gelir-gider kesin hesabı ve taşınır kesin hesap cetvellerinin, bütçe plan komisyonuna havale edilmesine karar verildi.

* 1,5 milyon TL kredi çekilecek

Bunun sonrasında borçlanma yetkisi konusunun görüşülmesine geçildi. Belediye Başkanı Cavit Çağlayan yatırım maliyetinin yüksek, ama buna oranla tahsilat miktarının düşük olduğunu kaydetti. Halk Bankası'ndan 1,5 milyon TL kredi çek­ileceğini belirten Çağlayan; "Hangi banka uygun şartlarda kredi verirse oradan almamız mantıklı olandır. Daha öncede kredi çekmiş olduğumuz Halk Bankası %1,8 faizle kredi verdiği için buradan alıyoruz. Bundan düşük oranda başka bir banka daha bize teklif verirse ondandan kredi alabiliriz. Bu konuda aklınızda soru işareti kalmasın” dedi.

Başkan Çağlayan toplantıda, çekilecek olan kredi ile ilgili açıklamalarda yaptı. Çağlayan şunları söyledi: "Çekilecek olan kredinin yarısı kıdem tazmi­natlarına, diğer yarısı da belediye giderlerine ayrıla­cak şekilde plan yapılmıştır. Yaptığımız etüd ve hesaplar sonucunda, sponsor bulsak dahi, festival için belediye bütçesinden 350 milyar gibi bir para çıkması gerekmektedir. Bu nedenle festivalimizi sen­eye devam ettirmeyi düşünüyoruz. Ama yine de, kesin karar haftaya belli olacak. Bizdeki festival şehir festivali değil, belediye festivali haline geldi. Başka kentlerde bu tarz festivallere halk da katkı yapıyor. Bizde ise yeterli katkı sağlanamıyor” dedi.

Toplantı gündemin diğer maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Bu maddelere göre A. Nazmi Üstündağ Spor Kompleksi'nin Belediye Spor Kulübüne yeniden 1 yıllığına tahsisi oy çokluğuyla kabul edildi. Karacaibrahim Mahallesi'nde parseli belirlenmiş olan yerin, Sıvı Atık Arıtma Tesisleri yapılmak üzere kamulaştırılması konusu ve Kocahıdır Mahallesi'nde belirlen­miş parseldeki taşınmaz üzerinde yol açılması konusu oy birliği ile plan, bütçe ve imar komisyonuna havale edildi.

* Vatandaşların müracaatları İmar Komisyonu'na havale edildi

Vatandaşlar tarafından belediye meclisine yapılan müracaatlar da meclis üyeleri arasındaki fikir ve önerilerin çokluğu sebebiyle, imar komisyonuna havale edildi. Toplantı resmi kurum ve kuruluşlarca belediye meclisine yapılan müracaatların ve belediye imar ve şehircilik müdürlüğüne ait konuların görüşülmesiyle devam etti. Toplantıda ayrıca diğer bir gündem maddesi olan Mart ayı belediye meclis toplantısından havale edilen konulara ait komisyon raporları da görüşüldü.

Vatandaşlar tarafından belediye meclisine yapılan müracaatların görüşülmesi de şu şekilde devam etti. Öznur Canay tarafından yapılan müra­caatla, İstasyon Mahallesi'ndeki taşınmazın şehir imar planında ticari bölge olarak plan tadilatı talebinin, talebi reddeden imar komisyonunun kararının oy çokluğuyla kabul etmesiyle sonuçlandı. Zafer-Savaş Hersek tarafından yapılan müracaatla, Karakaş Mahallesi'nde yer alan taşınmazın bulun­duğu alanda, şehir imar planında tadilat talebi oy çokluğuyla kabul edildi. Kırklar Sanayi Sitesi, yani bilinen adıyla Yeni Sanayi Sitesi'ndeki söz konusu ön bahçenin kapalı alan olarak şehir imar planına işlen­mesi talebinin, uzun görüşmeler sonunda bir sonraki meclis toplantısına ertelenmesine oy birliğiyle karar verildi. Trakya Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin basınç düşürme istasyonlarının imar planına işlenmesi talebinin de bir dahaki mecliste görüşülmesine karar verildi.

* Belediye’den Kırklarelispor’a yardım

Toplantı ek maddelerle devam etti. Oy birliğiyle kabul edilen kararlar neticesinde; Karakaş Mahallesi Bağlar yolu Sokak'ın ismi Nedim Nalbantoğlu Sokak, Karacaibrahim Mahallesi Şahin Sokak'ın ismi Muzaffer Göksel Baktagir Sokağı olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Dilek ve temenniler kısmında ise belediyenin meclis üyelerinden bir talebi oldu. Sözkonusu talep neticesinde Kırklarelispor'un önümüzdeki günlerde yapacağı maçlarla 3. lige çıkma şansı olduğu dile getirildi. Alınan karar doğrultusunda Meclis Üyeleri Mayıs Ayı oturumunda alacakları ödeneklerini Kırklarelispor'a bağışladılar. Bu bağışa istinaden üyelere, Kırklarelispor yazılı birer duvar saati hediye edildi. Toplan­tı, belediye gelir-gider kesin hesap cetvelinin bir kez daha görüşülmesi için 11 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’te yapılacağı belirtilerek sona erdi. (s)