1. Ulusal Şiir Yarışması'nın sonuçları açıklandı

1. Ulusal Şiir Yarışması'nın sonuçları açıklandı

Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği’nin ortaklaşa olarak düzenlediği ‘Sen Nasıl Seviyorsun’ konulu 1. Ulusal Şiir Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Son katılım tarihi 30 Ağustos olan yarışmanın teslimat süresi, postadaki gecikmeler de gözönüne alınarak bir hafta daha uzatılmıştı.  

Geçtiğimiz günlerde yarışmanın sonuçları belirlendi. Konuyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan dernek başkanı Mustafa Ermiş şunları kaydetti:

“Belediyemizle birlikte ortaklaşa düzenlediğimiz ve Türkiye çapında yapılan şiir yarışmamız nihayet sonuçlandı. Basın açıklamasını benim yapmamı isteyen ve büyük destek veren Belediye Başkanımız sayın Cavit Çağlayan’a ve personeline, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kırklareli tarihinde bir ilk olan 1. Ulusal Şiir Yarışması’na, yurdumuzun çok çeşitli yerlerinden tahmin üstü katılımlar olmuştur. Katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

Bu açıklamaların ardından Ermiş, 6 kişiden oluşan jüri heyetini ve yarışmada dereceye giren isimleri açıkladı. Jüri Başkanı / Mustafa Ermiş (Şair, Araştırmacı, Yazar) Jüri Üyesi /  Özdemir Admeş (Trakya Üniversitesi, Türk Dili Okutmanı) Jüri Üyesi / Tülay Ünlüler (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni) Jüri Üyesi     / Ayfer Karakuş (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni) Jüri Üyesi / Türkan Çalışkan (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni) Jüri Üyesi / Yeliz Yasak Peran (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni)

Mustafa Ermiş, jüri heyeti ile yarışmacılara plaketlerinin, daha sonra kamuoyuna duyurulacak olan bir tarihte “Şiir ve Türkü” gününde, halkında davetli olduğu bir program içinde takdim edileceğini söyledi. Konuyla ilgili bilgilerin, Kırklareli Belediyesi’nin web sitesinde ve BIZ 39 dergisinde yer alacağı da vurgulandı.

Işte ‘Sen Nasıl Seviyorsun’ konulu 1. Ulusal Şiir Yarışması’nın sonuçları ve şiirlerin isimleri

Serbest Vezin Birinci: Gebze-Hicabi Türkoğlu (Sözcük Anlamını Yitirmiş) Ikinci: Aksaray-Mustafa Keleş (Bilmiyorum) Üçüncü: Aksaray-Mustafa Bülbül (Boş Ver Gitsin)

Hece Vezni Birinci: Karaman-Ibrahim Şaşma (Öyle Sevdim) Ikinci: Lüleburgaz-Mürvet Canik (Sevgi Üstüne) Üçüncü : Izmir-Mazlum Cihangir (Sen Nasıl Seviyorsun) Özel Teşvik Ödülü: Pınarhisar-ilköğretim öğrencisi Aybüke Abinç (Ben Böyle Seviyorum)