128 saatlik boya badana kursunun açılışı, dün yapıldı

128 saatlik boya badana kursunun açılışı, dün yapıldı

Halk Eğitim Merkezi ve Işkur İl Müdürlüğünün ortaklaşa planlayıp uygulamaya koyduğu boya ve badan kursunun açılışı dün yapıldı. Kırklareli Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen açılşııa Il Milli Eğitim Müdür Vekili Ziya Eser,Işkur Il Müdürü Hasan Aksoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Yeşen, Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu Müdür Vekili Salih Gündüz, Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ovarda ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatı, Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları Halk Eğitim Merkezi ve Işkur Il Müdürlüğünün ortaklaşa planlayıp uygulamaya koyduğu kursun açılış programı Saygı Duruşu ve Istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Yeşen yaptığı açılış konuşmasında; “Bu kursumuz 16 saati teorik 112 saati uygulamalı olmak üzere toplam 128 saattir. Bu Kursun sonunda kursiyerlerimiz badanalar hakkında bilgi, yağlı boyaları meydana getiren maddeleri, boya ve macunların hazırlanmasını, boya badana yapmayı öğreneceklerdir.

Değerli misafirlerimiz saygıdeğer kursiyerlerimiz, Bir insana balık vermektense balık tutmayı öğretmek iyidir. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'un özel ilgi ve alakasıyla bu kursu açmış bulunuyoruz. Bu konuda kendisine kursiyerlerimiz adına teşekkürümü arz ederim. Değerli Kursiyerlerimiz sizlere faydalı olanı bilmek bu kursu açabilmek için usta öğretici aramaya başladık. Öğreneceğiniz bu meslek yaz dönemi olması nedeniyle yoğun talebi ve işi olan bir meslektir.

Kime başvurduysak özür dileyip mazeret bildirdi, sonunda Kırklareli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Bölümü Arş Görevlisi Saym Ali Yıldız hocama bizleri kırmadığı için teşekkür ederim.

Bunun anlamı şudur Buradaki kursiyerlerimize Teknik Eğitim Fakültesi yapı bölümü hocamız ders verecektir. Kıymetini bilin dersleri öğrenmeye gayret edin. Işkurla ilgili bölümü sayın müdürüm Hasan Aksoy açıklayacaktır. Kursiyerlerimize başarılar dileriz. Tüm katılımcılara halk eğitim olarak teşekkür ederiz.“ dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Yeşen’in konuşmasının ardından ise Işkur Kırklareli Il Müdürü Hasan Aksoy bir konuşma yaparak “Kırklareli Işkur Il Müdürlüğü olarak 2009 yılı içerisinde ülkemizde kurs mesleki edindirme kursları ile ilgili bir seferberlik başlatılması sebebiyle ülke geneline ayak uydurma amacıyla bizlerde çok sayıda kurs tertip ettik. Il genelinde açmış olduğumuz kursları genelde bayanlara yönelik planlamıştık.

 Ama ilimizde bu kurslar ile ilgili yapılan toplantılarda Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş beyin talimatlarıyla Işkur Il Müdürlüğü olarak özellikle bu kenar semti olan Vali Faik Üstün Ilköğretim Okulunda bilgisayar, mis sabun yapımcılığı, folklor gibi kurslar düzenledik. Şimdi de boya ve badan kursunu açıyoruz. Bu kursumuza katılacak olanlar kurs sürelerini tamamlamalarının ardından sertifika alacaklardır.

Ayrıca kursa katılanlar her kurs günü için 15 TL alacaklardır. Ben kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Işkur Müdürü Hasan Aksoy’un konuşmasının ardından ise son Il Milli Eğitim Müdür Vekili Ziya Eser gerçekleştirdiği konuşmasında ise “Bugün ilimizin örgün eğitim kurumlarından bünyesinde en çok meslek kursu açılan Vali Faik Üstün Ilköğretim Okulunda yeni bir kurs, Boya-Badana Kursunun açılışını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Iş-Kur Müdürümüze yakın işbirliği nedeniyle teşekkür ediyorum.

"Insanlar iyi şeylere layıktır" eğitim, Öğretim yoluyla yapılan hizmet şüphesiz "iyi şey" kapsamındadır. Örgün eğitim yanında yaygın eğitim yoluyla 2008-2009 öğretim yılında Halk Eğitim Merkezleri vasıtasıyla merkez ilçemizde 89 meslek kursu açılmış, 875 erkek, 907 bayan, toplam 1782 kişiye hizmet verilmiş, 42 sosyal ve kültürel boyutlu kurs açılmış; 261 erkek, 406 bayan, toplam 667 kişiye hizmet verilmiş, 28 okuma-yazma kursu açılmış 156 erkek, 122 bayan, toplam 278 kişiye hizmet verilmiştir.

Merkez Ilçede toplam 159 kurs açılmış, 1292 erkek, 1453 bayan, toplam 2727 kişiye verilmiş ve verilmektedir.

Il genelinde Halk Eğitim Merkezleri vasıtasıyla toplam 558 kurs açılmış, 4293 erkek, 5813 bayan, toplam 10106 kişiye hizmet verilmektedir.

Bunlardan Merkez Ilçede Îş-Kur işbirliği ile 16 kurs açılmış, bugün 17. sini açıyoruz. Vekaletimin ilk günü sabahleyin yaptığımız değerlendirmede Vali Vekilimizin talimatları doğrultusunda gecikmeye meydan vermeden, hemen açılışını yaparak başlatıyoruz. Hizmet geciktirilmeyecek kadar önemlidir. Hayat kısadır. Yapılacaklar çoktur.“ dedi.

Program daha sonra Vali Faik Üstün Ilköğretim Okulu zemin katında bulunan kurs yerinin açılışı ve kursiyerlere verilen bilgiler ile son buldu.