13 köy okulu köy tüzel kişiliklerine devrediliyor

13 köy okulu köy tüzel kişiliklerine devrediliyor

Kırklareli Il Genel Meclisi Kasım ayı 18. birleşimi yapıldı. Valilik Binası Atatürk Toplantı Salonu’nda dün saat 10:30’da gerçekleştirilen birleşim, yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunması ile başladı. Meclisin 3. gündem maddesi öncesi söz alan Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep; ”Dün bütçemizi oyladınız. Arkadaşlarımızın sizlerle birlikte uyum içinde yapmış olduğu çalışmaları sayın valimiz adına onun selam ve sevgilerini getirdim. Yeni bütçemizin hayırlı olmasını diliyoruz ve hepinize bu yoğun ay içerisinde yapmış olduğunuz yoğun çalışmalardan dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Önümüzdeki dönem hepimiz için bir bekleyiş dönemi. Bu nedenle beklentilerin karşılanıp, karşılanamama konusunda hep beraber değerlendireceğiz. Inşallah önümüz açılır. Çünkü bizler, çalışmak, iş yapmak ve memleketimize hizmet vermek istiyoruz. Sizlerin de bizimle aynı duyguları taşıdığınızı da biliyoruz. Tabi çok geniş bir bütçenin olması, yatırımların rahatça yerine getirilmesi hepimizin arzu ve dileği.

Bu arada eş zamanlı olarak çok iyi bir çalışma yürütülerek performans programımız da meclisimiz tarafından kabul gördü. Bu konuda da sizlere teşekkür ediyorum. Stratejik planın ilke ve amaçlarına uygun bir çalışma yapıldı. Aşırıya kaçmadan gerçekçi bir çalışma yapıldı. Bu konuda gerek plan bütçe, gerekse diğer komisyonların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aynı gemideyiz. Bu gemiyi hep beraber götürelim. Gemiyi gideceği yere sağ salim ulaştıralım. Bu güvenin karşılıklı olarak devam ettirilmesini istiyoruz. Bizim birim müdürlerimizle görüştüğünüzde ve tatmin olmadığınız konularda benimle görüşün. Kapımız her zaman, telefonumuz 24 saat açık. Telefon numaralarımız kendisinde olmayan sayın üyeler varsa verelim.

Bir husus daha var. Devletin dili yazıdır. Söylentiler üzerine pek durunulmaz. Ama zaman zaman burada falanın, filanın söylediği bazı duyumlarla meclis gündeminde bazı şeyler görüşülmeye çalışılıyor. Yaptığımız hiç bir çalışma hukuk dışı değildir. Kimseden gizli saklı değil. Zaten şeffaf yönetim her yere hakim ve idaremizde bunu fazlasıyla görebilirsiniz. Kafanıza takılan yada sizlere ulaşmış olan duyum da olsa, biz onu size dillendiririz. Gerekirse de yazılandırırız. Bu kurum hepimizin. Bu kurumun güvenilirliğinin zedelenmesi, hepimizi üzer. Önümüzdeki dönem yapabileceğimiz şey, sadece yollarımızın rutin bakımlarını yapacağız. Asfalt yollarımızı rotmiks malzeme dediğimiz malzeme ile yamamalarını yapacağız ve mazotunu karşılamaları kaydı ile muhtarlarımızın köy işleri ile ilgili bir talepleri varsa belirlenen çalışmaları arkadaşlarımız yapacaklar. Bunun haricinde programda olan işlerden bu saat itibarı ile bir beklentiniz olmaması gerekiyor. Önümüzdeki dönem ne gösterir onu bilemiyorum. Ama sizler muhtarlarımıza çok rahat ulaşıyorsunuz.

Onların taleplerinin bu doğrultular tarafında değerlendirilerek gelmeleri yolunda bizler de sizlerin yardımlarını bekliyoruz. Ben tekrar bütçe ve performans planını kabul ettiğiniz için ve sağlıklı bir çalışmayı hep beraber ortaya çıkardığınız için hepinize teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum ve siz değerli meclis üyelerimizin, değerli basınımızın da önümüzdeki Kurban Bayramı’nı kutluyor, Cenab-ı Hakk’ın hakkımızda hayırlara vesile kurmasını diliyorm, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum..” diye konuştu. Kelep’in konuşmalarının ardından il genel meclisi gündem görüşmelerine devam edildi.

Il Genel Meclisi’nin 3. gündem maddesinde Kasım ayı 16. ve 17. birleşimlerde tamamlanamayan; Ilköğretim kurumlarına tahsis olunan okul ve okul arsalarının tapu tescillerinin Il Özel Idaresi adına yapılması ile ilgili eğitim komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Meclis Eğitim Komisyonu Başkanı Nedim Orcan tarafından okunan raporda, Kırklareli Merkez’e bağlı Eriklice, Demircihalil, Koruköy ve Ulukonak Köyleri Ilköğretim Okulları, Babaeski; Gülbahçe Ilköğretim Okulu, Demirköy; Armutveren, Avcılar, Karacadağ, Yeşilce Köyleri Ilköğretim Okulları, Kofçaz; Tastepe Köyü Ilköğretim Okulu, Vize; Doğanca, Sofular, Akıncılar Köyleri Ilköğretim Okulları’nın tapuya tescillerinin Il Özel Idaresi adına yapılmasını talep etti ve madde oy birliği kabul edildi. Bu vesile ile köylerdeki ilköğretim okullarının da köy tüzel kişiliklerine devredilmesi ve okulların satışı esnasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın muvaffak aranacağı ibareleri de maddeye eklendi.

Meclisin 4. gündem maddesinde ise Il Özel Idaresi’nin sorumluluğuna verilen kiralama yetkisi ile ilimizdeki tüm yer altı suyu kuyularına sayaç takılarak, suyun ticari işletmenin ihtiyacı dışında kalan kısmının ücretlendirilmesi ile ilgili hazırlanan “Yeraltı kuyu sayacı ve sıhhi tesisatı uygulama esasları yönetmeliği” görüşüldü. Katip üye Aydın Karakoç tarafından okunan teklif raporunun ardından teklifin içişleri ve çeşitli işler komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile kabul edildi.  

Il Genel Meclisi’nin 5. maddesinde; Il Özel Idaresi’nin sorumluluğuna verilen kiralama yetkisi ile ilimizdeki tüm yer altı suyu kuyularına sayaç takılarak, suyun ticari işletmenin ihtiyacı dışında kalan kısmının ücretlendirilmesi ile ilgili hazırlanan “Tarifeler yönetmeliği” görüşüldü. 5. madde ile 4. maddenin birbirine yakın olması ile birlikte 5. maddenin de içişleri ve çeşitli işler komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.

Gündem maddelerinin sona ermesi ile Başkan Tuna Soykan, Il Genel Meclisi Kasım ayı 19. ve son birleşiminin bugün saat 10:30’da yapılacağını belirterek meclis oturumunu kapattı.