15 TL ücret ödenen 6 Kurs birden açıldı

İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü ile Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Müdürlüğü ve ASO Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 6 Kursu açılışı dün yapıldı.

İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü ile Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Müdürlüğü ve ASO Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 6 Kursu açılışı dün yapıldı. İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından kursa katılanlara günlük 15TL verildiği kurslardan “Ahşap boyama Kursu”, “Çinicilik Kursu” saat 09.00’da Kırklareli Toplum Merkezi’nde, “Takı Tasarım Kursu” da Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu’nda açıldı.
Saat 13.30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve ASO Müdürlüğü’nde açılan “Ev Aksesuarları Kursu”nun ardından Kırklareli Toplum Merkezi”nde saat 13.30’da “Ebru Boyama Kursu”nun açılışı törenle açıldı.
Burada düzenlenen törene; Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, İş-Kur Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ruhi Kaynar, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ozan Demiralp, Müdür  Yardımcısı Hacer Türel, Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Engin, Kırklareli Toplum İş Merkezi Müdürü Erdoğan Çanakçı, Kurs Öğretmenleri ile kursiyerler katıldı.
Eğitimin beşiktan mezara kadar devam ettiğini belirten Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit şunları kaydetti:
“Halk Eğitim Merkezi ile İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu kurslar devam ediyor. Bugün burada açılışını yaptığımız bu kursumuz burada 5. başlatılan kursumuz oldu. Bunun yanında diğer birimlerdeki kurslarımızda devam ediyor.
Eğitim ve öğretim örgün eve yaygın olarak uygulanmaktadır. Bu kurslarımız yaygın eğitim kapsamı içerisinde yer alıyor. Bu eğitimlerin hepsi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığı ile yapılıyor. Örgün eğitimde okullarda yapılıyor. Yani eğitimlerimiz beşikten mezara kadar bitmiyor.
Bu kurslarımızın İş-Kur İl Müdürlüğü aracılığı ile yapılmasından dolayı başta Müdürümüz Hasan Aksoy olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyor ve teşekkür ediyoruz.”
Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü ile hazırlanan program dahilinde kursları birer birer açtıklarını belirten İş-Kur Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy şunları kaydetti:
“Bu yıl İş-Kur’un kurs düzenlediği bütün meslekler İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte olmuştur. Bütün programlarımız Milli Eğitim Müdürlüğü müfredatına uygun bir şekilde ve yasal mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir. Son yıllarda bu tür kurslar düzenlerdik ama bunlar çok az sayıda olurdu. 2008 yılındaki bir yasal düzenleme ile illere belirli ödenekler tahsis edildi. İşsizliğin olduğu günlerde, krizin olduğu zamanlarda aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla bazı parasal kaynaklar tahsis edildi. Bu kapsamda ilimize de 1 milyon 500 bin TL civarında bir para tahsis edildi. İlk işimiz Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir programlar hazırlamak oldu.
Bu programlar çerçevesinde bugünde burada bu kursu açıyoruz. Bu kursta Milli Eğitim müfredatı uygulanacak. Bizimde sizlerden isteğimiz bu ödemelerle ilgili ve belge verilmesi ile ilgili olarak devamsızlık yapmamanızdır. Devam mecburiyetine titizlikle uymanız gerekmektedir. Bunun dışında kurs öğretmenimizin belirleyeceği kural ve kaideler ile disipline de uyacağınızdan eminiz. Kursa geldiğiniz ay sonlarında günlük kurs başına 15 TL net ücretler ödenecek.” (s)