16 Gübre Bayiisi'nin bayilikleri iptal edildi

Kırklareli İl Tarım Müdürlüğü tarafından Kırklareli genelinde faaliyet gösteren Kimyevi ve Organik Gübre Bayileri'nin denetim ve güncelleme çalışmaları 1 aylık çalışma süresinin sonunda tamamlanmıştır.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Bu çalışmalar ilimizde üretici ve dağıtıcı konumunda faaliyet gösteren bayiler kapsamında yapılmıştır. Yapılan denetimlerde şartları uygun olmayan ve bayiliği devam etmeyen gübre bayilerinin bayilikleri iptal edilmiş olup, çalışmaları devam eden bayilerin ise gerek Bakanlığımız talimatları ve gerekse ilgili genelge kapsamında satış yerleri ile depolama şartları bakımından tespit edilen hususlarla ilgili bilgi verilerek eksikliklerin giderilmesi konusunda  çalışmalar yapılmıştır.
İlimiz genelinde faaliyet gösteren ve faaliyeti sona eren tüm gübre bayileri denetlenmiş ve yapılan denetimlerde Lüleburgaz’da  9 adet, Babaeski’de 6 adet, Pınarhisar ve Pehlivanköy ilçelerinde de 1 adet gübre bayisinin faal olmamaları nedeniyle bayilikleri iptal edilmiştir.
İl Müdürlüğümüz teknik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim ve güncelleme faaliyetleri bundan sonrada etkin ve verimli bir şekilde devam edecektir. Konuyla ilgili gerekli teknik bilgiler İl Müdürlüğümüz Destekleme Şube Müdürlüğü’nden alınabilecektir.” (s)