17 Özürlü öğrenci çakı gibi Asker oldu

Kırklareli merkez ilçede zihinsel özürlü öğrencilere eğitim vermekte olan Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki 17 öğrenci çakı gibi Asker oldu.

Kırklareli merkez ilçede zihinsel özürlü öğrencilere eğitim vermekte olan Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ndeki 17 öğrenci dün sabah saat 09.30’da davul-zurna ile Askere uğurlandı.
Okul bahçesinde düzenlenen uğurlama törenine; Okul Müdürü Serkan Dündar, Okul Öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı. 55. Mekanize Pilyade Tugay Komutanlığı’nda Temsili olarak Askerlik yapacak olan; Semih Turanlı, Çetin Daye, Hüseyin Çardak, Yiğit Güneş, Erman Çetiner, Çağdaş Emrah Kahya, Rasim Onur Candır, Oğuz Şevik, Hakan Çetin, Hasan Uğur Tagay, Güray Yılmaz, Gökhan Akbaş, Erdem Sinanoğullarından, Volkan Güçlü, Recep Tansel Kolayel, Emre Özbinek ve Erdoğan Pazarlı dvul-zurna eşliğinde doyasıya oynadılar.
Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde eğitim gören 17 öğrenci daha sonra1 günlük askerlik hizmetini yerine getirecekleri 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na aileleri tarafından götürüldü.
Burada karşılanan öğrencilere kıyafet ve teçhizatları verildi. Daha sonra Tugay Toplantı Salonu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Birlik hakkında bilgiler verildi. Tugay Karargâhı önünde toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından Birlik Tesisleri gezildi. Birliğin eğitim faaliyetlerine katılan öğrenciler Birlikteki askerlerle birlikte öğle yemeğini yediler. Harp silah ve araçlarının tanıtılmasının ardından Yemin Töreni yapıldı. Silah Sergisi’nin gezilmesinden sonra yapılan Kokteylin ardından öğrenciler 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan ayrıldılar. (s)