2. Amatör Küme A Grubu'nda Kırklareli Tekspor çıkışını sürdürüyor

2. Amatör Küme A Grubu'nda Kırklareli Tekspor çıkışını sürdürüyor

Kırklareli 2. Amatör Küme A grubunda hafta sonunda 3 karşılaşma oynandı. Kırklareli Tekspor, Gençlebirliğispor ile karşılaşırken, Karakoçspor deplasmanda Babaeski Volkanspor ile karşı karşıya geldi. Saat 16.00’da Kırklareli toprak sahasında oynanması gereken Asılbeylispor-Üsküpspor karşılaşması ise Asılbeylispor’un ligden çekilmesinden dolayı oynanmadı.

Kırklareli Tekspor Gençlerbirliğispor’u 4-0 ile geçti

Kırklareli 2. Amatör Küme A Grubunda mücadele eden Kırklareli Tekspor ile Gençlebirliğispor geçtiğimiz pazar günü Kırklareli Atatürk Toprak sahasında karşı karşıya geldi. Saat 14.00’da başlayan mücadele heyecanlı dakikalara sahne olurken, mücadelenin ilk yarısında her iki takımın gerçekleştirdiği ataklar ve gol pozisyonları nefesleri kesti. Kırklareli Tekspor takımı mücadeleden 4-0 galip ayrılmayı başarırken, Gençlerbirliğispor ise etkili ve güzel oyununa rağmen mücadelede gol bulamadı.

Kırklareli Tekspor takımı oyuna 1-Taner, 2-Gürkan, 3-Ali, 4-Caner, 5-Semih, 6-Savaş, 7-Seçkin, 8-Nusret, 9-Yunus, 10-Turgay ve 11-Mutlu onbiriyle çıktı. Maça hızlı bir şekilde başlayan Kırklareli Tekspor takımı mücadelenin 11. dakikasında Nusretin düşürülmesiyle bir penaltı kazandı. Turgay’ın kullandığı penaltıyı rakip kalece kurtardı. Bu pozisyonun ardından Gençlerbirliği takımının başarılı ve genç oyuncusu 11 numaralı Cihan rakip kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonu gole çeviremedi.

Rakip kaleye seri ataklar ile yüklenen Kırklareli Tekspor 37. dakikada Turgay’ın ayağından golü bularak skoru 1-0’a getirdi. Kalesinde gördüğü gol sonrasında etkili ataklar ile rakip kaleye yüklenen Gençlerbirliğispor ceza sahası önünde bir serbest vuruş kullandı. Serbest vuruşu kullanan 11 numaralı Cihan’ın doksana giden topunu rakip kalecei çıkardı. Gençlerbirliğispor oyuncusu 11 numaralı Cihan Karayün’ün mücadelede yakaladığı mutlak gol pozisyonları heyecan yarattı. Cihan’ın istikrarlı oyunu Gençlerbirliğispor’a yetmezken, mücadelenin 41. dakikasında Turgay bir gol daha bularak skoru 2-0 yaptı. Mücadelenin ilk yarısı Kırklareli Tekspor’un 2-0 üstünlüğüyle sona ererken ikinci yarıda da Kırklareli Tekspor aynı oyununu sürdürdü. Kırklareli Tekspor takımı 65 dakikada Mutlu ve 76. dakikada Yunus’un ayağından bulduğu gollerle maçtan 4-0 galip ayrılmayı başardı.

 Mücadele de Kırklareli Tekspor’un takımının başarılı kalecisi Taner kurtardığı goller ile maçın kaderini belirledi. Yine Gençlerbirliğispor’un başarılı oyuncusu 11 numaralı Cihan Karayün de mücadele büyük bir performans sergileyerek maçı izleyenlerin beğenisini kazanmayı başardı.

Kırklareli Tekspor Genel Sekreteri Osman Engin maç sonrasında yaptığı açıklamada son haftalarda Kırklareli Tekspor’un gösterdiği performanstan mutlu olduklarını ve bunun da sonucunun sahadaki güzel futbol ve net galibiyetler aldıklarını belirterek  bu hafta sonu Üsküspor ile oynayacakları mücadeleye de ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Üsküpspor’a kendi evlerinde şansızlık sonucu yenildiklerini söyleyen Engin “Biz Kırklareli Tekspor olarak Üsküpspordan daha güçlü bir takımız. Amacımız Üsküpspor’a ilk yenilgisini tattırmak olacak. Bunu başaracak güçteyiz. Takım oyuncularıma bu konuda güvenim tamdır. Inşallah yüzümüzü kara çıkarmayacaklardır. Takımımızda bu hafta sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Bu maçta tek hedefimiz üç puanın sahibi olmaktır. Ben pazar günü oynanacak olan karşılaşmada her iki takımada başarılar diliyorum. Iyi oynayan hakeden kazansın. Ancak Fair Play’den hiçbir zaman ödün vermeyelim. Centilmenlik ön plana çıksın.” dedi.

Karakoçspor deplasmandan üç puanla döndü

Kırklareli 2. Amatör Küme A Grubundaki bir diğer karşılaşma ise Babaeski Vaolkanspor ile Karakoçspor arasında Babaeski toprak sahasında oynandı. Karakoçspor takımı son haftalardaki yükselişini bu karşılaşmada da ortaya koyarken, rakip takıma karşı oynadığı güzel oyun beraberinde Karakoçspor’a üç puanı getirdi. Mücadele de rakip takıma oranla daha atak oynayan Karakoçspor takımı Babaeski Volkanspor’u 3-1’lik skorlar yenmeyi başardı. Mücadele sonrasında Karakoçspor takımında büyük sevinç yaşandı.

Asılbeylispor Ligden çekildi

Kırklareli 2. Amatör Küme A Grubu takımlarından Asılbeylispor maddi imkânsızlıklardan dolayı ligden çekilmek zorunda kaldı. Hafta sonunda Kırklareli toprak sahasında Üsküpspor ile oynamaları gereken maça çıkmayan Asılbeylispor ligden çekilme kararı aldı. Kulüp yönetiminden bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, bundan sonraki mücadelelerde Asılbeylispor ile oynaması gereken takımlar 3-0 hükmen galip sayılacak.

Kayasporlu minikler Kırklareli Sanayispor’u 5 golle geçti

Kırklareli Amatör Futbol ligi  U 13 ligi a Grubunda hafta sonunda Kayaspor Kırklareli Sanayispor ile karşı karşıya geldi. Saat 12.30’da Kırklareli toprak sahasında oynanan mücadelede Kayaspor rakibini 5-1 mağlup etmeyi başardı. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen müsabakada Kayaspor takımının golleri Burak (2), Turan Berk (2) ve Mert’ten geldi.