2. Amatör Küme A-Grubu Pazar günü oynanan 3 maç ile başladı

2. Amatör Küme A-Grubu Pazar günü oynanan 3 maç ile başladı

Kırklareli 2. Amatör A- Grubu maçları 15 Mart Pazar günü saat 13:00’da Tekspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan karşılaşma ile sezon açılışı yapıldı. Kırklareli Atatürk Stadyumu, Toprak Sahası’nda oynanan müsabakada iki takımın da formsuz ve antremansız olduğu gözlerden kaçmazken, Tekspor buluduğu kontra ataklar ile ezici üstünlükle Gençlerbirliği’ni 8- 1 mağlup etti. Bir diğer 2. Amatör Küme maçında da Karakoçspor ile Babaeski Volkanspor 15 Mart Pazar günü Kırklareli Atatürk Stadyumu Toprak Sahası’nda karşı karşıya geldi. Maçı Babaeski Volkanspor 5- 3 kazanarak sezonun ilk maçından üç puanla ayrılan takım oldu.

2. Amatör Küme bir diğer maçında ise Üsküpspor, Asilbeylispor’u evinde ağırladı. Üsküpspor Futbol Sahası’nda oynanan karşılaşmada Üsküspor evinde Asilbeylispor’u 2- 1’lik skorla mağlup etti.

Tekspor’dan farklı tarife: 8- 1

Tekspor Başkanı Okumuş; ”Amacımız 1. Amatör Küme’ye çıkmaktır”

Maç öncesi sezonun ilk maçı olduğu için iki takımda birbirlerine ve hakemlere çiçek sunarak centilmenlik örneği gösterdiler. Sezon açılışı olduğu için maç öncesi görüşlerini dile getiren Tekspor Kulüp Başkanı Çetin Okumuş; ” Amacımız şu anda Kırklareli’nde bitme noktasına gelmiş olan amatör ruhu canlandırma amacındayız. Artı gençlerimizi kahve köşelerinden toplamaktır. Öncelikli amacımız 1. Amatör Lig’e çıkmaktır. Ben futbolcularımı bu konuda sonuna kadar inanıyor ve güveniyorum. Tüm takımlara başarılar diliyorum.” dedi.

Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Dikbaş da sezon açılışı öncesi; ”Açılış maçı olduğu için henüz bir şey söyleyemeyiz. Bu maçın ardından hedefimiz belli olacak. Şu anlık görünürde ikisi de iyi bir takım. “ diyerek görüşlerini dile getirdi. Maça Tekspor; 1-Yasin,2-Ozan, 3-Hasan, 4-Coşkun, 5-Semih, 6-Ali, 7-Turgay, 8-Seçkin, 9-Sezer, 10-Nusret, 11-Mutlu ilk onbiri ile girerken, yedekler;12-Ömer,13-Egemen,14-Caner, Teknik Direktör Hakan Ediş, Başkan Çetin Okumuş ile yer aldı. Müsabakaya epey genç ve yenilenmiş kadrosu ile katıllan Gençlerbirliği ise; 1-Kemal,2-Muammer, 3-Sercan, 4-Bahadır, 5-Ramazan, 6-Onur, 7-Furkan, 8-Sevgin, 9-Düşün, 10-Cemre, 11-Cihan on biri ile oluşurken yedekler 12-Güray, 13-Ufuk, 14-Bahadır, 15-Halil Ibrahim, 16-Yahya ve 17-Ceyhun’dan oluşurken takımın Teknik Direktörlüğü’nü yılların spor sevdalısı Ismail Tırpancı üstlendi.

2. Amatör kümenin açılış karşılaşmasının hakemliğini Onur Saksağan yardımcılıklarını ise Levent Bedir ve  Murat Soykan görev alırken, müsabakanın gözlemciliğini de Haşim Tezer Oğuz üstlendi.

Maçın başlama düdüğü ile birlikte start alan müsabakada daha ilk dakikalarda kontrolü eline alan  Tekspor kontra ataklarla Gençlerbirliği kalesinde gol aramaya başladı. Sezonun açılış maçında henüz yeni bir kadro ile maça çıkan Gençlerbirliği’nde yapılan hatalı paslar ve anlaşmazlıklar daha ilk dakikalarda gole davetiye çıkardı.

Maçın 10. dakikasında Tekspor bulduğu pozisyon ile Seçkin(8)’in ayağından bulduğu golle takımını öne geçirdi. Buldukları golün ardından hız kesmeyen Tekspor tecrübeli oyuncuları ile oyunun hakimiyetini alarak yaptığı üst üste ataklarla Gençlerbirliği’ni zorladı. Müsabakanın 21. dakikasında ilk golün sahibi Seçkin(8) yine topla buluşarak ceza sahasına girdiği pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak, Tekspor 2- 0 öne geçirdi.

Daha maçın ilk dakikalarında zayıf ve antrenmansız bir tablo çizen Gençlerbirliği’ne karşı oyunun hakimiyetini aline alan Tekspor, 25. dakikada Mutlu’nun ayağından golü bularak skoru 3- 0’a taşıdı. İlk yarıda hakem iki dakika duraklama dakikası verdikten sonra ilk yarı sona erdi.

Maçın ikinci yarısında yaş ortalaması bakımından yüksek fakat tecrübeli bir kadrosu bulunan Tekspor yine kontra ataklarla vasat bir görüntü çizen Gençlerbirliği formsuzluğunu devam ettimesi sonucu maçın 66. dakikasında, Tekspor Turgay(7)’ın ayağından 4. golüne imza attı. Golün hemen ardından 69. dakikada Mutlu(11) yine topla beraber girdiği ceza sahasında takımının 5. golüne imza attı. Yediği 5. golün ardından iyice dağılan Gençlerbirliği 76 Coşkun(4), 78 Sezer(9) ve 82. dakikada Semih(5)’in ayağından gol attıkları gol yağmuru ile skor 8- 0 geldi. Karşılaşmanın son dakilarında biraz olsun toparlanan Gençlerbirliği’nde yapılan faul sonrasında Cihan 30 metreden kullandığı serbest vuruş ile mükemmel bir gole imza atarak, takımının şeref sayısını bularak skoru tayin etti; 8-1.

Babaeski Volkanspor deplasmanda galip; 5- 3

Kırklareli Atatürk Stadyumu, Toprak Sahası’ndaki bir diğer karşılaşmada da Karakoçspor ile Babaeski Volkanspor karşı karşıya geldi. Saat; 15:00’da start alan müsabakanın hakemliğini Levent Bedir yardımcı hakemliklerini ise Onur Saksağan ve Serkan Kalpakçı üstlendi.

Maça ev sahibi Karakoçspor; 1-Fatih, 2-Ergin, 3-Ünal, 4-Metin, 5-Eren, 6-Doğan, 7-Bilal, 8-Okan, 9-Gürkan, 10-Erdem, 11-Yasin ilk on biri ile saha çıkarken, yedekler; 12-Arda, 13-Gürol,14-Recep, 15-Ogün ve 16-Selçuk’tan oluşurken Karakoçspor’da Teknik Direktör olarak Engin Ayar görev aldı.

Müsabakada konuk ekip Babaeski Volkanspor’da; 1-Onur, 2-Onur, 3-Yalçın, 4-Savaş, 5-Ersin, 6-Cüneyt, 7-Mehmet, 8-Levent, 9-Caner, 10-Aycan, 11-Eren on biri yer buldu. Yedekler ise 12- Onur, 13-Sermet, 14-Erman, 15-Aykut, 16- Efe ve 17- Volkan’dan oluştu. Babaeski Volkanspor’da da Teknik Direktör olarak Aydın Kara görev aldı. Epey çekişmeli geçen maçta Babaeski Volkanspor deplasmanda Karakoçspor’u 5- 3 mağlup ederek sezonun ilk maçında 3 puanla ayrılan taraf oldu. Dengeli geçen maçta Karakoçspor bulduğu bir çok atağı değerlendiremeyince yenilmekten de kurtulamadı.

Üsküp kısa kesti; 2- 1

2. Amatör Küme bir diğer maçında ise Üsküpspor, Asilbeylispor’u evinde ağırladı. Üsküpspor Futbol Sahası’nda oynanan karşılaşmada Üsküspor evinde Asilbeylispor’u 2- 1’lik skorla mağlup etti. 15 Mart Pazar günü Üsküp’te saat 14: 30’da başlayan müsabakada Üsküpspor maç boyunca rakibine üstünlük sağlayarak 3 puanı hanesine yazdırdı.