2. Amatör Küme A Grubunda heyecan devam ediyor

2. Amatör Küme A Grubunda heyecan devam ediyor

Kırklareli 2. Amatör Küme A grubunda geçtiğimiz Pazar günü ilimiz Atatürk Stadyumu toprak sahasında iki karşılaşma oynandı. Ilk karşılaşma saat 14.00'da Kırklareli Tekspor ile Üsküpspor arasında oynanırken, diğer karşılaşma ise Gençlerbirliğispor ile Karakoçspor arasında saat 16.00'da oynandı.

Kırklareli Tekspor ile Üsküspor arasında oynanan mücadelede futbolun dışında yaşanan olaylar maça damgasını vururken, Gençlerbirliğispor ile Karakoçspor arasında oynanan mücadele de ise tam anlamıyla gol yağmuru yaşandı.

Kırklareli Tekspor Kulübü Genel Sekreteri Osman Engin "Maça değil sanki savaşa çıktık"

Kırklareli Tekspor ile Üsküpspor arasında Pazar saat 14.00'da oynanan mücadeleye yaşanan olaylar damgasını vurdu. Mücadele 70. dakikadan sonra 5-1'lik Üsküpspor galibiyeti ile tatil edildi. Kırklareli Tekspor ile Üsküpspor maçında hakemin yanlı tutumuna büyük tepki gösteren Kırklareli Tekspor Genel Sekreteri Osman Engin maça değil sanki savaşa çıktıklarını söyledi.

Engin konu ile ilgili olarak; "Mücadelede hakemin yanlı oluşu açıkça ortadaydı. Mücadele içerisinde iki oyuncumuz hastaneye kaldırıldı. Rakip takım oyuncularımızın oyuncularımıza yaptıkları bu hareketlere karşılık hakem tarafından kendilerine faul bile verilmemesi hayretle karşılandı. Oysaki bizim yaptığımız en küçük hareketlere dahi sarı kart gösteren hakem maçın kontrolünü elinden kaçırmıştır.

Ilk yarıda rakip takıma verilen iki penaltıyla direncimizi tamamen kırmıştır. Iki futbolcumuzun da sakatlanıp hastaneye kaldırılmasından sonra ikinciyi yarıya zaten on kişi çıktık. Kalecimizde kırmızı kart gördü. Ikinci yarıya zaten oyuncularımızın sağlığını düşünerek çıktık. Rakip takım tarafından bizlere yapılan aynı sertlik ikinci yarıda devam edince yedi kişi kaldık. Hakemde oyunu tatil etmek zorunda kaldı. Bu hakemin maçımıza verilmemesi yönünde federasyona gerekli müracaatı yapacağız. Bizlerin amacı Kırklareli'ndeki gençleri bir araya toplayarak spor yapmalarını sağlamaktır. Bu şekilde olayların olması beni ve camiamı son derece üzmüştür. Bizler için puan ikinci planda. Önemli olan Kırklareli'nde var olan potansiyeli ortaya çıkarmak ve gençlerimizin büyük kulüplerde mücadele etmelerini sağlamaktır." dedi.

Kırklareli Tekspor takımının ikinci yarı 6 kişi kalmasından dolayı maç 5-1 iken tatil edildi.

Karakoç Spor'dan gol yağmuru

Geçtiğimiz Pazar günü Kırklareli Toprak sahasında saat 16:00' da 2. Amatör Küme A Grubunda  bulunan Gençlerbirliğispor ile Karakoçspor takımları arasında bir futbol müsabakası gerçekleştirildi. Hakem Yusuf Yurtseven, Yardımcıları Okan Kurt ve Nuri Mutlu yönetiminde gerçekleşen müsabakada Gençlerbirliği Spor sahaya şu onbirle çıktı; "1 Kemal Gideroğlu, 2 Buğra Gökan Durmaz, 3 Serkan Aran, 4 Bahadır Akçan, 5 Taner Tutaş, 6 Yavuz Kuzgun, 7 Ismail Kırtalma, 8 Mehmet Çalışkan, 9 Düşün Atlı, 10 Cemre Gökçe, 11 Cihan Karayün" 

Karakoç Spor ise sahaya şu onbir ile çıktı; "1 Ergin Özkan, 2 Kadir Tosun, 3 Ümit Tosun, 4 Metin Ayar, 5 Recep Tarak, 6 Selçuk Celep, 7 Yasin Altınay, 8 Okan Kaplan, 9 Birol Kala, 10 Erdem Yılmaz, 11 Doğan Can" Her iki takımın oyuncuları da havanın soğuk olmasına aldırış etmeden karşılaşma öncesi ısınma çalışması yaptılar.

Gençlerbirliğispor'un başlama vuruşu ile karşılaşma başladı. Her iki takım da ilk dakikalarda gol için birbirine yüklenmeye başladı. Fakat Karakoçspor golü ilk dakikalarda bulmayı başaran takım oldu. Karakoçspor bir korner atışı kazandı ve takım kaptanları Metin Ayar ile ilk golünü buldu. Bu golün sevinci içerisindeki Karakoçspor oyuncuları ilerleyen dakikalarda da güçlü bir performans göstererek aradığı golleri ilk yarı bulan takım oldu. Karakoçspor takımında oynayan 7 numaralı oyuncu Yasin Altınay takımın açık ara fark atmasını sağlayan 5 golü Gençlerbirliğispor kalesine kaydetti. Karakoçspor'un attığı bu gollerde esen rüzgarında payı oldukça fazlaydı. Rüzgarın Gençlerbirliğispor kalesine doğru esmesi Gençlerbirliğispor oyuncularının oyundaki hakimiyetini oldukça düşürdü ve ilk yarı Gençlerbirliğispor kalesine çok gol kaydedildi. Müsabakada Karakoçspor'un 5 golünü Yasin Altınay kaydetti. Diğer golleri Ümit Tosun, Birol Kala ve Kaptan Metin Ayar kaydetti. Gençlerbirliğispor ilk yarı yediği gollerin etkisinden çabuk çıkmayı başararak Karakoç Spor kalesini 4 kez havalandırmasına rağmen galibiyetle tanışamadı. Gençlerbirliği Spor'un gollerini 25. dakikada Serkan Aran, 30. dakikada Buğra Gökhan Durmaz, 32. dakikada Taner Tutaş, ilk yarının uzatma dakikasında Düşün Atlı kaydetti. Ilk yarı kalesinde dört gol gören Karakoç Spor takımı Gençlerbirliği Spor takımının ağlarını ilk yarı 6, ikinci yarı 3 kez havalandırdı ve karşılaşma Karakoçspor'un 8-4'lük galibiyeti ile sona erdi. Karşılaşma sonrasında her iki takım oyuncuları da fair play çerçevesi içinde birbirlerini tebrik ettiler.