2. Karamusul Köyü Kültür Gecesi 26 Ağustos'ta

2. Karamusul Köyü Kültür Gecesi 26 Ağustos'ta

Geçen yıl Karamusul Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından birincisi düzenlenen, büyük bir katılım ve coşkuyla yapılan Karamusul Köyü Kültür Gecesinin 2.si bu yıl 26 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00 da gerçekleşecek.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Karamusul köylüleri işbirliği içinde gecelerine katılanlanlara çok anlamlı zevkli dakikalar geçirteceğe benziyor.

 Birlik ve beraberlik mesajlarının verdiği proğram Iş- Kur, Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi ve Karamusul Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ortaklığıyla hazırlanan Ev- Teks Kurs Sergisinin açılışı gerçekleşecek.

 Saat 20.00’da verilecek iftar yemeğinin akabinde Gül Hilal Goncagül, Çağdaş ve Çağrı Karaçalı müzik dinletileriyle geceye renk katacaklar. Proğram saygı duruşu ve Istiklal marşıyla start alacak.

Gecenin anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından Ingilizce kursuna katılan öğrenciler, ingilizce piyeslerini gösterime sunacaklar.

 Kursiyerlere sertifikalarının verilmesi sonrasında ise Karamusul köylüleri tarafından bir demet şiir dinletisi sunulacak.

Ayrıca Kur’an Kursuna katılan öğrenciler ilahilerleriyle geceye manevi bir haz katacaklar.

Kültür fırtınasının yaşanacağı gecede “Anzaklı Ömer” ve Karamusul Köyü kadınlarının senaryosunu yazdığı “Geçmişten karamusul Köyü” adlı oyunlar sahnelenecek.

Ev- Teks kursuna katılan kadınlara Sertifikalarının verilmesiyle proğram sona erecek.