2. Mahya Tepe Doğa Şenliği, dolu dolu geçti

2. Mahya Tepe Doğa Şenliği, dolu dolu geçti

2. Mahya Tepe Doğa Şenliği, Pınarhisar Kaymakamlığı, Pınarhisar Belediyesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu ve Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü'nün ortaklığı ile geçtiğimiz hafta sonu düzenlendi. "Ülkemiz ekonomisinde oldukça önemli bir boyuta sahip olan turizmin, yöremizin kalkınmasında da önemli dinamizm yaratacağını düşünerek tanıtım organizasyonlarının yapılması gerekliliğinden yola çıkarak Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Yüksekokulumuz ve Doğa sporları kulübümüzle ortak Doğa Şenliği düzenlemeye karar verdik" diyor Yüksekokul Müdürümüz. Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydın.

6 Haziran Cumartesi günü saat 11.00'de Trakya'nın çeşitli yerlerinden Lüleburgaz'dan gelen Bisikletçiler Öğr.Gör. Cahit Turhan'ın liderliğinde, Pınarhisar' dan gelenler Ibrahim Ergin' in liderliğinde ve Kırklareli' den gelenler Selçuk Aslan' ın liderliğinde Evciler göletinde toplandılar. Bisiklet guruplarını Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Organizasyonun yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Levent GÜNAYDIN ile birlikte Kırklareli Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü Başkanı Taner ERŞEN karşıladılar. Genci ve yaşlısı bisikletçiler, şenliğin bir parçasıydılar. Evciler 'e kadar pedal bastılar. Geçtikleri köyler Akören ve Evciler' de etraftakilerce ilgiyle karşılandılar.

K.L.Ü. Pınarhisar Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydın, bu muhteşem şenliği şöyle anlatıyor;

“Doğa şenliğinin bir diğer önemli parçası Kano turlarıydı. Evciler gölet alanına önceden getirilen Belediyenin ve Kaymakamlığın değişik zamanlarda Bulgaristan-Tsarevo ile yaptıkları Sınır Ötesi işbirliği projeleri kapsamında alınan 20  durgun su kanosu, bir adet motorlu şişme kurtarma botu göletteki traktör römorkundan yapılmış harika bir yaratıcılık örneği seyyar iskelenin yanında yerlerini aldılar. Kanolar, Evciler köyünün bugün için kullanılmayan ilkokul binasında etkinlikler için hazırda tutulmuştu.

Saatler 11.00' geldiğinde Evciler göletinde şenlik katılımcıları için hazırlanan kanolarda Bulgaristan-Tsarevo dan gelen genç arkadaşlarımız ve Pınarhisar' lı kardeşleriyle birlikte kano yapmaya başladılar. Kano etkilikleri sırasında sürpriz bir konuğumuz etkinliği sürekli görüntüledi. Göleti ve arkasındaki Mahya Tepe fonu üzerinde Kanocuları aynı kareye sığdırmak için sabırla bekleyen konuğumuz ATLAS Dergisi Yazarı-Fotoğrafçısı sayın Cüneyt OĞUZ TÜZÜN’dü.

Saatler 12.00'i geçtiğinde Mahya Tepede hazırlıklarını tamamlayan Tekirdağ Doğa Sporları Kulübü Yamaç Paraşütü Pilotları; Sanlı FIDAN, Kadir AKSOY, Sadri ÖZEL ve Hamza ALGÜL' ün atlayışları başladı. Pilotlar paramotorlarla yaptıkları atlayışlarla gölette kano yapanları üzerinde turlar atarak tekrar Mahya Tepeye döndüler. Diğer yamaç paraşüt pilotları ise Pınarhisar üstünde tur atarak Mahya Tepedeki kalkış noktalarına döndüler. Önceden planlandığı gibi gökyüzünden fotoğraf çekimlerini yoğun türbülans nedeniyle gerçekleştiremediler. Çekimler yapılmış olsaydı şenliğimiz ilk kez gök yüzünden görütülenmiş olacaktı.

Yamaç paraşütü gösterilerin Evciler Göletinden izlenmesin ardından kanolar kıyıda toplanarak tüm katılımcılarla birlikte Yenice köye hareket edildi. Bisiklet gurupları ise daha kestirme ve dik bir yamaçtan Mahya Tepe'ye ulaştılar.”

Mahya Tepe yol ayrımında katılımcıları ve Pınarhisar Kaymakam vekili Sayın Zeki KOÇBERBER' in organizasyondan sorumlu ekipten Yüksekokul müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent GÜNAYDIN karşıladı sonra hep birlikte Mahya Tepeye hareket ettiler.

Günaydın açıklamasına şöyle devam ediyor; “Şenlik alanı birden karşıladı bizi. Bir sürü araç, park yeri olarak düzenlenmiş yerlere doluşmuştu. Mavi gökyüzünde Mahya Tepe çok heybetli görünüyordu.. Şenlik alanındaki katılımcıları selamlayan Sayın KOÇBERBER için Yamaç Paraşütü pilotları paramotorla gösteri yaptılar. Gösterilerden sonra Kaymakam vekili ve konuklar Mahya Tepenin gerçek zirvesine çıkarak Karadeniz kıyılarını, Bulgaristan'ı ve Trakya' da ki neredeyse tüm tüm yerleşim yerlerini Çorlu'dan Edirne'ye kadar dürbünle izlediler. Tekrar Şenlik alanına dönüşte müzik guruplarının müzikleri bütün çevreye yayılmaya başlamıştı bile. Şenlik alanında kurulu dev çadırlar içersinde açılan Fotoğraf sergileri "Bir Zamanlar Pınarhisar" ve "Istrancalarda Yürürken" in açılışları yapıldı.”

Belediye Başkanı Mustafa CINGÖZ ve Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent GÜNAYDIN tarafından iki adam boyu dizili meşe odunlarından şenlik ateşi, Izci lideri Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ibrahim ERGIN tarafından okunan izci duasından sonra yakıldı ve o ateş gece boyunca yanmaya devam etti.

Günaydın, şenlik öyküsünü şöyle tamamlıyor;

“Trakya'ya özgü oyun havaları her tarafı çınlatırken, neşeli Trakya insanlarının içi hafif hafif kıpırdanmaya başlamıştı. Hatta çok bile dayanmışlardı kendilerini meydana atmamak için.

Pınarhisar ilçesinin Bulgaristan'daki kardeş kasabası Tsarevo' dan misafirlerimiz de vardı şenlikte. Geceye katılan Pınarhisar' lı Şairler Leyla INAN ve Izzet DÜLGER şiirlerini okudular. Leyla Hanım ayrıca kendi standında kitaplarını imzaladı.

Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları gurubunun gösterilerinden sonra kollarından tuttukları misafirleri halk oyunları için meydana çekiverdiler, meydan oyun oynayanlarla dolup taştı.

Geceyi bitirirken, çadır kuranları bıraktık ve araçlarımıza binerek aynı dağ yolundan Pınarhisar' a kadar döndük. Ertesi gün Evciler Köyü göletine doğru, doğa yürüyüşü ile inmek üzere dağda kalan çadırcılar ise gece boyunca çadırdan çadıra yaptıkları kahkaha dolu sohbetlerini ertesi gün bize Pınarhisar' da imrendirerek anlatıyordu. Şenliğin ikinci gününde yapılacak Evcile Köyü göl kanosu doğa yürüyüşü yapıldı sarı çiçek bezemiş göldetten, bir önceki gece bizi ağırlamış dağın zirvesine doğru tebessüm ve şükranla baktık. "Bir sonraki seneyede inşallah" diye temenni ederek.