2 TL fazla yattı diye KEY ödemesini alamıyor

* KEY ödemesi almayı hak kazanan Emekli Müzik Öğretmeni Reha Doğruöz, hesabına 2 TL fazla para yatırılması yüzünden hak ettiği parayı alamıyor.


HABER MERKEZİ
Kırklareli merkez ilçede yaşayan 1998 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu’ndan emekliye ayrılan Emekli Müzik Öğretmeni Reha Doğruöz KEY ödemelerinden ikinci kez para almayı hak kazandı. Daha sonra parasını almak için Ziraat Bankası Kırklareli Şubesi’ne başvurdu. Banka şubesinden hesabına yatan 2 TL fazla para yüzünden parasını alamayan Emekli Öğretmen bu parayı alabilmek için banka müdüründen neler yapması gerektiğini öğrenince şoke oldu. Emekli Müzik Öğretmeni Reha Doğruöz yaşadığı ilginç olay ile ilgili şunları kaydetti;
“KEY ödemelerinden Mart ayında 679.65 TL para aldım. Şimdi ise Ağustos ödemesinde 870.85 TL ücret alma hakkı kazandığımı öğrendim. Sevinerek Kırklareli Ziraat Bankası’na paramı almaya gittim. Fakat bankadan bu parayı alamayacağım söylendi. Nedenini öğrenmek istedim. Meğersem benim hesabıma 2 TL fazla para yatırılmış, ödenmesi gereken toplam tutar 1547.66 TL olması gerekirken 1550.19 TL hesabıma geçmiş. Yani ikisinin arasındaki fark 2 TL, bende “5 TL kesin ben geri kalan paramı alayım” dedim. “Bu parayı size veremeyiz hocam” dediler.
“O zaman ne yapmam gerekir?” diye sorduğumda “Kırklareli Defterdarlığı’na gideceksin” dediler. Kırklareli Defterdarlığına gittim. Defterdarlık’ta bana Ankara’daki T.C. Emlak Bankası’na gitmem gerektiğini söyledi. 2 TL’lik fark için Ankara’ya gidilir mi? Tekrardan son şans olarak Kırklareli Ziraat Bankası Müdürü’ne çıktım. Sağ olsun kendisi benimle ilgilendi gerekli yerlere telefon açtı. Gelen cevap işin iyice yokuşa sürüldüğünü gözler önüne koydu. Benim Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gidip bana yapılan ödeme günlerini hesaplatıp tekrardan Anakara göndermem istendi. Bununla birlikte Ekim yada Kasım ayında bu paranın bana tahsis edileceği bildirilirdi. Bende bu işten kendimce şu sonucu çıkardım. Bu para bana geri ödenmesin diye bilerek 2 TL fazladan yatırılıyor. Bence bu para başka şekilde kullanılacak ben buna inanıyorum.” (c.s.)