2. Uluslararası Trakya Kukla Festivali Başladı

2. Uluslararası Trakya Kukla Festivali Başladı

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi’nin de yer aldığı, Belediye Kültür etkinlikleri kapsamında 09-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2.Uluslararası Trakya Kukla Festivali bugün düzenlen üç oyunla başladı.

Edirne, Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski İlçesi’nin de yer aldığı Festivale bu yıl Rusya, Romanya, İspanya, Iran, Yunanistan, Ukrayna ve Romanya'dan birer, Bulgaristan ve Türkiye'den ise beşer olmak üzere toplam 16 grup katılıyor.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdullah Hacı, çocukların, Cumhuriyet kenti Babaeski'de ilk defa Uluslar arası festival ile tanıştığını belirtti.

Hacı, Uluslararası Trakya Kukla Festivali'nin bu yıl ikincisinin yapıldığını belirterek, şunları kaydetti;

"Bugün büyük bir coşku ile başlayan Uluslararası Trakya Kukla Festivali'ne artık bizim kentimiz ve siz sevgili çocuklarımızda ortak oluyorlar. Dünya'nın kuklaları Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bize emanet ettiği çağdaşlığı sevgili çocuklarımızın gelecekte uzun bir yolculuğa dönüştüreceğinizden hiç şüphemiz yok. Sevgili çocuklar sizler bizim hayatta dayanağımız umudumuzsunuz. Sizler için yaptığımız her işin gelecekte Babaeski'nin gururuna dönüşeceğine eminiz. Bu ilk adımı gelecekte uzun bir yolculuğa çevirmek için sizleri bu etkinliğe davet ediyorum. Yerinde duramayan bu festivalin Babaeski'de bölümünde dünya kuklalarıyla kucaklaşmanızı görmek dileğiyle hepinizin gözlerinden öpüyorum."

Festivalin ilk oyunu, Belediye Sarayı Tansa Düğün Salonunda   Türkiye adına Aliş Arkadaş Gölge Tiyatrosu'ndan "Karagöz ve Doğa Ana" oyunu ile başladı.

Daha sonra ki oyun ise Cumhuriyet İlköğretim Oklu Tiyatro Salonunda, Rusya adına, Theatra Tak Sanatçılarından Andrey Molyakov'un sunduğu "Sözsüz Oyun" sahnelendi.

Festivalde sahnelen oyunları, çok sayıda minik öğrencilerin yanı sıra Garnizon Komutanı Is. Kd. Alb. Murat Mayda ve Belediye Başkanı Abdullah Hacı eşi Hülya Hacı ile birlikte ilgi ile izlediler.