2 yaşındaki Yıldıray, çöken tuvalette ölümden döndü!

Kırklareli'nin Yayla Mahallesinde yaşamakta olan Cing ailesinin tek çocukları 2 yaşındaki Yıldıray, yaşadıkları harabelik evin derme çatma tuvaletinin çökmesi sonucu ölümle burun buruna geldi.

Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı mahallelerde yaptırılan tuvalet banyo yardımlarına karşı çıkanlara karşı bu mahallede dün ibretlik bir olay yaşandı.
Cing ailesinin tek çocukları 2 yaşındaki Yıldıray Cing, evlerinin dışında bulunan ilkel tuvaleti kullanmak isterken duvarın çökmesi sonucunda ölümle yüz yüze geldi. Olayı gören komşularının yardıma koşmasıyla küçük çocuk kurtarıldı.
* Bunun hesabını kim verecekti
Yaşanan bu üzücü olay sonrasında anne Dilek Cing, Kırklareli Valiliği tarafından yaptırılan tuvalet banyo yardımlarına karşı çıkanlara feryat ederek;
“Benim bu çocuğum ölseydi bunun hesabını kim verecekti. Biz burada harabe içinde yaşıyoruz. Sağolsun Valimiz bize yardım elini uzatıyor. Ayrıca bu yardımlar şimdi başlamadı biz yıllardır çeşitli yardım alıyoruz Valilik’ten. Ne bizler nede oylarımız satılık değil. Bunlar bizim acil ihtiyacımız, seçim yatırımı değil. Seçim için olsaydı daha önceki zamanlarda da yardım edilmezdi. Şimdi de gerçekten ihtiyacımız olan tuvalet banyolarımız yapılacak ama bazılarının işine gelmiyor, bizleri buralarda görmüyor ki bunlara ihtiyacımız olduğunu bilsinler.
Valimizden Allah razı olsun. O da olmasa biz iyice ölürdük. O laf yapanlar buraya gelsinler de halimizi görsünler. Yıldıray’ ımın bu yaşta çektiği sefilliği görsünler. Onların bizlere bir hayrı yok. Bari yardım yapanların önünü kesmesinler” diyerek feryat etti. (s)