2009 yılı çiğ süt üretiminin desteklenmesi ile ilgili tebliğ çıktı

2009 yılı çiğ süt üretiminin desteklenmesi ile ilgili tebliğ çıktı

Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü yaptığı yazılı basın açıklamasında, Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No:2099/44) 15.05.2009 tarihli ve 27229 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığını kaydetti.

Bu Tebliğe göre; Desteklemeden yararlanacak olanlar, üretmiş olduğu çiğ sütü, Bakanlıktan Çalışma İzni, Üretim İzni ve Süt Teşvik Kod Numarası almış, Gıda Siciline kayıtlı olan süt işleme tesislerine, fatura ve/veya müstahsil makbuzları karşılığında satan üreticilere; Ulusal Süt Kayıt Sistemi veri tabanına kaydettirmek şartıyla aylar bazında hazırlanan Ödeme icmalleri esas alınarak yılda bir kez, koyun ve keçi sütüne farklı olmak üzere beher litre çiğ süt için destekleme yapılacağı belirtildi.

Tarım İl Müdürlüğü yaptığı açıklamasında konu ile ilgili olarak şunları vurguladı;

“Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler; örgütlü ise üyesi bulunduğu üretici örgütleri aracılığı ile, örgütlü değilse bizzat Ulusal Süt Kayıt Sistemi veri girişinden sorumlu olan Süt Üretici Birliklerinin kurulu olduğu yerlerde bu birliklere, olmayan yerlerde il/ilçe müdürlüklerine müracaat ederler.

Satılan çiğ süt miktarına ait fatura ve/veya müstahsil makbuzu en geç takip eden ayın sonunda İcmal-1’i hazırlayacak üretici örgütlerine ve/veya il/ilçe müdürlüklerine teslim edilir. Üreticinin sahip olduğu hayvan sayısı ile sattığı süt miktarının uyumlu olmaması durumunda üretici icmal listesinden çıkarılır.

 Süt destekleme kapsamına alınan süt işleme tesisleri, aldıkları süt miktarını il/ilçe müdürlüklerine bildirmek zorunda olup, mevsimlik çalışan işletmeler hariç, üç ay içinde verisi gelmeyen süt işleme tesislerinin süt teşvik kod numaraları iptal edilir.

Desteklemeden yararlanacak olan gerçek ve tüzel üreticilerin Türkvefe kayıtlı olup olmadığı incelenir. Koyun ve keçi sütü desteklemesinde bu şart aranmaz.”