2009 yılı Yaz Kur'an Kursları başladı

2009 yılı Yaz Kur'an Kursları başladı

2009 yılı Yaz Kur’an Kursları tüm mahalle camilerinde başladı. 22 Haziran 2009 Pazartesi günü başlayan kurslara katılmak isteyen öğrenciler bulundukları mahallenin camilerine müracat edebilirler. Her mahallenin, mahalle sakinlerinin başvurabilecekleri kurslar tam üç dönemden oluşuyor. Camilerde hocalar eşliğinde verilen Kur’an okuma ve öğrenme kursları için 5. sınıf ve üzerinde olmak gerekiyor.

Yaz Kur'an Kursu, kurslarına kaydolmak isteyen öğrencilerden, velisinin müracaat dilekçesi ile ilköğretimin 5. sınıfı geçtiğini gösteren okul yönetimince onaylanmış belgeden başka her hangi bir belge istenmemektedir.

Müracaat dilekçesi öğrencilere cami hocası tarafından verilecek olup, kursa başlamaları için bu dilekçenin veli tarafından onaylanması gerekiyor. Sabah saat 10.00’da başlayan ve 13.00’a kadar devam eden kurslarda Kuran'ı Kerim öğretimi dışında dini ve ahlaki bilgiler de verilmektedir. Şehir merkezi dahil olmak üzere, ilçelerde ve köylerde bulunan bütün camilerde açılmış olan bu kurslara kız erkek ayrımı yapmadan herkes katılabilir.

Çocuklarını yaz Kur'an kurslarına kayıt yaptırmaları için velilere çağrıda bulunan yetkililer, 22 Haziran 2009 Pazartesi gününden itibaren başlayan kurslara çocuklarını kayıt ettirmeleri konusunun altını çizdiler. Ayrıca yaz tatilinde başka illere giden vatandaşlarımız gidecekleri yere en yakın olan Kur’an kursuna giderek çocuklarının kaldığı yerden eğitimine devam etmelerini sağlayabilirler.

Yaz Kur' an kursları Eğitim Dönemleri ise şu şekilde;

1. Dönem    : 22-haziran-10 temmuz

2. Dönem    : 13 Temmuz-31 Temmuz

3. Dönem    : 03 Ağustos-21 Ağustos