2010 yılı yatırım tekliflerinin toplam maliyeti 82 Milyon 566 Bin TL

2010 yılı yatırım tekliflerinin toplam maliyeti 82 Milyon 566 Bin TL

Kırklareli Il Genel Meclisi yaptığı müşkülpesent çalışmalar ile göz doldurmaya devam ediyor. 2010 yılı performans programı doğrultusunda Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre bütün komisyonlara sunulan teklif projelerin toplam maliyetinin ortalama 82 Milyon 566 Bin TL, yapılmasına kesin gözü ile bakılan projelerin ise 42 Milyon 764 549 TL olduğu belirtildi. Bu rakamda Il Genel Meclisi’nin ne kadar sağlam bir iş kotardığını gözler önüne serdi. Kırklareli Il Genel Meclisi Kasım ayı 15. birleşimi yapıldı. Valilik Binası Atatürk Toplantı Salonu’nda 20 Kasım Cuma günü saat 10:30’da başlayan mecliste, öncelikli olarak yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özeti okutuldu. Akabinde ise meclisin 3. gündem maddesine geçildi. Bu kapsamda Il Genel Meclisi Üyesi Çetin Şinikoğlu tarafından, ilimiz Pınarhisar Ilçesi Cevizköy Köyü’nde Köy Tüzel Kişiliğince kamulaştırılan yer ile ilgili şikayet konusunda verilen sözlü önergenin görüşülmesine geçildi.

Çetin Şinikoğlu, söz konusu şikayetin mağdur Kadri Özdemir tarafından hukuksal süreç başlatıldığından dolayı sözlü önergeyi geri çektiğini dile getirdi. Il Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan da sözlü önergenin geri çekilmesi teklifinin meclisin oylarına sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Il Genel Meclisi’nin 4. gündem maddesinde ise Kırklareli Il Özel Idaresi’nin 2010 yılı performans programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Dağ tarafından okundu.

Plan ve Bütçe Komisyonu raporu çerçevesinde tüm komisyonlardaki teklif projelerinin tamamının toplamda ortalama 82 Milyon 566 Bin TL olduğu belirtildi.

Komisyon Başkanı Hasan Dağ, öncelik sırasına göre ise 2010 yılında gerçekleşmesine kesin gözü ile bakılan yatırım tutarın da 42 Milyon 764 Bin 548 TL olduğunu sözlerine ekledi. Beklenenin epey üzerinde yatırımın ele alındığı plan ve bütçe komisyonu raporu meclisin tüm üyeleri tarafından beğeni ile karşılandı.

Karakoç; ”Çağdaş ülkelerde planlama çok önemli bir konu”

Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun okunmasının ardından söz alan Meclisin ‘Bilge’ niteliğindeki üyelerinden Aydın Karakoç, çağdaş ülkelerde planlamanın çok önemli bir konu olduğunu belirterek; “Çağdaş ülkelerde planlama çok önemli bir konu. Bizim meclisimiz de bu yıl yaptığı planlama ile ne kadar kaliteli olduğunu göstermiştir. 29 Mart’tan sonra daha ilk seçildiğimiz günlerde çeşitli düşüncelerimizi anlatmaya çalışmıştık. Bu yapılan plan ve bütçeler 2014 stratejik eylem planına son derece uygundur. Bu yatırım programının mecliste bulunanların ve Kırklareli Il Özel Idaresi’nin bizi buraya seçen bütün halkımıza hesap vermemizi ve nasıl verdiğimizin bir göstergesidir. Onun için ben bu meclisten, meclisteki arkadaşlarımdan, Il Özel Idaresi’ndeki çalışanlardan Kırklareli halkı adına Aydın Karakoç olarak şükran ve takdirlerimi sunuyorum. Gerçekten bütün Kırklareli’nde bizleri buraya getiren yurttaşlarımıza biz diyoruz ki; işte Il Özel Idaresi’nin saydamlığı, şeffaflığı, hesap verilebilirliği budur. Buyrun bakın, bizim çalışmalarımızı görün, değerlendirin. Noksanlarımızı tespit edin, nereye ne vermişiz görün ve bundan sonraki çalışmalarımızda da bizden talepleriniz ne ise bunları, bu mecliste grubu bulunan, grubu bulunmayan tüm arkadaşlarımıza iletin. Bu Kırklareli Il Genel Meclisi için çok önemli bir adımdır. Bu olumlu adımı hep birlikte attık ve birlikte atmaya da devam edeceğiz. Bu çalışmaların bu ivme çerçevesinde devam etmesini diliyorum” dedi.

Karakoç’un konuşmalarının ardından CHP Grup Başkanı Hasan Dağ ve AK Parti Grup Başkanı Metin Güvenç, Plan ve Bütçe komisyonu raporunun son derece iyi olduğunu dile getirerek, raporla ilgili olarak olumlu oy kullanacaklarını söylediler.

Ardından 2010 yılı performans programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Başkan Tuna Soykan tarafından meclisin oylarına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Il Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, Kasım ayı 16. birleşiminin 23 Kasım Pazartesi günü saat 10:30’da yapılacağını dile getirerek meclis oturumunu sonlandırdı.