2010 yılında Eğitime 25 yeni yatırım

2010 yılında Eğitime 25 yeni yatırım

Kırklareli Il Genel Meclisi, 3 gün rötarlı gençlik ve spor hizmetlerini görüştükten sonra, dün de ilimiz için en önemli konuların başında gelen eğitim hizmetlerine ayrılacak olan ödenekleri görüştü. Toplantıda eğitim hizmetlerine yönelik olarak toplamda 25 teklif görüşüldü. Meclis Eğitim Hizmetleri Komisyonu tarafından hazırlanan teklif raporunda genel olarak Kırklareli ve ilçelerdeki okullara belirli kapasitede öğrenci yurdu yapılması yer aldı.

Kırklareli Il Genel Meclisi Kasım ayı 10. birleşimi Valilik Binası Atatürk Toplantı Salonu’nda dün saat 10:30’da başladı. Yeterli çoğunluğun sağlanması ile yoklama ve geçmiş birleşime ait tutanak özetinin okunmasının ardından meclisin 3. gündem maddesi olan 2010 yılı Il Özel Idaresi hazırlık bütçesinde Eğitim hizmetlerine ayrılacak olan ödenekler hakkında öngörüşme yapıldı.

Il Genel Meclisi Eğitim Komisyonu Başkanı Nedim Orcan tarafından komisyon raporunda yer alan teklifler okundu.

Yapılan teklifler doğrultusunda toplamda 25 teklifin yer aldığı raporda; anaokulu yapımından, ilköğretim ve liselere yapılacak olan ek binalara, ek dersliklerden, liselerde ihtiyaç duyulan öğrenci pansiyonu ve yurtlarına kadar bir çok alternatif teklif yer aldı.

Eğitim komisyonu tekliflerinin ilk beş sırasında Lüleburgaz’ın yer alması sebebi ile fikir ayrılıkları olsa da genel olarak rapor teklifleri beğeni topladı. Eğitim komisyonunun hazırlamış olduğu raporun Kırklareli için hayırlı olacağını düşündüğünü söyleyen Aydın Karakoç; ”Eğitim komisyonundaki arkadaşlarımız güzel bir rapor hazırlamış. Ilimizin Türkiye genelindeki eğitimdeki yerine baktığımızda bu yatırımlar çıtamızı daha da yükseltecektir. Eski bir eğitimci olarak raporu başarılı buldum, hazırlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitim Komisyonu rapor teklifinde değişiklik yapma gereği duyduklarını belirten Hasan Dağ, 10 dakikalık ara istedi. Başkan Tuna Soykan meclise 10 daika ara verdi. Sona eren aranın ardından Eğitim komisyonu teklifinde yer alan 17. sıradaki teklifin 6. sıraya, 15. sıradaki teklifin de 7. sıraya alınmasına karar verildi. Eğitim Komisyonu rapor teklifi değiştirilmiş hali ile Başkan Tuna Soykan meclisin oylarına sundu ve teklif oy birliği ile kabul edildi. Il Genel Meclisi 3. maddesinin devamında yer alan Tarım hizmetlerine ayrılacak ödenekler hakkında görüşülmeden önce Başkan Tuna Soykan Tarım hizmetleri görüşmelerinin uzun süreceğini belirterek, Tarım hizmetleri bütçesinin Pazartesi günü görüşüleceğini belirtti.

Tarım hizmetlerine ayrılacak olan ödenek görüşmelerinin Pazartesi gününe bırakılması ile meclisin 4. gündem maddesi olan Il Özel Idaresi 2010 yılı Performans programının da plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Başkan Tuna Soykan Il Genel Meclisi Kasım ayı 11. birleşiminin 16 Kasım Pazartesi günü saat 10:30’da Valilik Binası Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleşeceğini belirterek, 10. birleşimi kapattı.