209 kilogram eroin çuvallarla adliyeye taşındı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 2009 yılının ele geçirilen ilk 209 kilogram eroin çuvallarla adliyeye taşındı.


Kapıkule Sınır Kapısı’nda 4 Ocak günü ele geçirilen 209 kilogram eroin çuvallarla adliyeye taşındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.
 Bir ihbarı değerlendiren polis, İstanbul’dan Almanya ve Hollanda’ya yük götüren 34 EN 7300/ 34 EN 7301 plakalı TIR’ı yakın takibe aldı. Edirne gişelerinden çıkan TIR Kapıkule Gümrük Sahası içerisinde durduruldu. Ekiplerin yaptığı arama sonucundan araç ekipler tarafından X-Ray cihazından geçirildi. Elektronik taramadan geçirilen aracın yasal yükünün arasında ayrı bir yoğunluk tespit edildi. Bunun üzerine polis TIR’ın yükleri arasında detaylı arama yapmaya başladı. Arama sonucunda yüklerin arasında kolilere konulmuş vaziyette 400 paket içerisinde 209 kilogram eroin maddesi bulundu.
Sicil temiz değil
 Olayla ilgili olarak TIR sürücüsü T.B ile aracın ait olduğu firmanın sahibi M.U gözaltına alındı. Şahıslar Edirne Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından eroinle birlikte Adliye’ye getirildi. Bu arada gözaltına alınan M.U’nun Aralık 2007 tarihinde yapılan bir operasyonda ele geçirilen 345 kilogramlık eroin içinde bulunduğu TIR’ın şoförlüğünü yaptığı belirlendi. Uluslar arası Nakliyat firmasının sahiplerinden birinin eroin ticaretinden cezaevinde bulunduğu diğerinin ise yurt dışına kaçtığı tespit edildi. (mhç)