25 binden fazla TDH hayranı meydana sığmadı, izdihamdan bayılanlar oldu

Sarı Fırtına Trakya'da, Tekirdağ'dan çok şiddetli esti



Özkan Başaran
7 Mart 2010 Pazar Günü Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Tekirdağ İl Başkanlığı Binasının açılışı dolayısıyla bir miting düzenlendi. “İktidar Yolunda Tekirdağ Buluşması” adıyla düzenlenen mitinge 25 bin kişiden fazla katılım oldu. Miting Tekirdağ Cengiz Toper Meydanı’nda saat 13.00’te Hareketin Lideri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün katılımıyla başladı. Meydan mitinge gelenleri almadı.
Bütün Trakya Örgütlerinin katıldığı mitinge Çanakkale’den, İstanbul’dan ve Kocaeli’nden gelen TDH gönüllülerinin de katılmaları dikkat çekti. Özellikle kadınların ve gençlerin mitinge büyük ilgi gösterip katılmaları çok önemli bir ayrıntıydı. Çok dinamik ve heyecanlı bir örgütlenme ile gençlere ve kadınların Hareket içinde çoğunluğu oluşturmaları gözlerden kaçmıyordu.
Gözden kaçmayan diğer bir önemli ayrıntı da Kırsal kesimden pek katılımın olmayışı idi. Trakya Köylüsünün yok denecek derecede katıldığı mitinge bakıldığında “Şapkalı çiftçilerimizi” kalabalıkta gözler aradı. Ancak Trakya Çiftçisi yoktu. Trakya TDH örgütleri Köylerde pek çalışma yapmadıkları veya Trakya köylüsünü mitinge getiremedikleri çok açık belliydi. Trakya’yı ayakta tutan çiftçidir. Yeni oluşan TDH örgüt yetkililerinin Trakya köylerine gidip dolaşsalar bile, köylüyü Genel Başkanlarının Trakya Mitingine getirmeyi başaramamışlar. Trakya Köylüsünü mitinge taşıyamamak; TDH örgütlerinin çok önemli bir çalışma eksiği olarak göze çarptı. Öte yandan, Merkezlerde Tekirdağ Mitingi’ne kayda değer çalışmalar yapılmış. 25 binin üzerinde insanın Cengiz Toper Meydanı’na gelmeleri ve çok canlı bir fotoğraf vermeleri birçok siyasi gözlemciyi düşündürdü.
Mitinge Sarıgül’ün alana büyük bir kalabalıkla seçim otobüsüyle uzun bir sürede ulaşması, Meydanda toplanan kalabalığı çılgına çevirdi. Açılan pankartlar ve dövizler, kıpır kıpırdı. TDH bayrakları sanki bir çiçek açmış günebakan tarlasını andırıyordu. Gençlerin, evlerin çatılarına çıkarak, dalgalandırdıkları devasa TDH bayrakları ve alanı inleten “Halkçı Sarıgül”,  “Çare Sarıgül” sloganları çok kararlı olduklarını gösteriyordu.
Kürsüye Mustafa Sarıgül geldikten sonra miting alanı daha da kalabalıklaştı. Kenarda köşede bekleşenler merakla bekleyenler, Sarıgül’ü dinlemek üzere meydana gelince, miting alanı taştı ve kalabalığı almadı. Sokak aralarına kadar taşan insanlar çan kulağı ile Sarıgül’ü dinlediler.
Evlerin Balkonlarından sevgi gösterileri yapan Tekirdağlılara, çatılarda TDH bayrakları dalgalandıran gençleri de selamlayan Sarıgül meydanı inleten “Halkçı Sarıgül” sloganlarından bir süre konuşmasına başlayamadı.
Konuşmasına Dünya Kadınlar Günü sebebiyle; “Analarımın bacılarımın kadınlar günlerini kutluyorum” diyerek başlayan konuşmasına şöyle devam etti; x
“Gençler işsiz, emekliler mutsuz, esnaflar sıkıntılı, çiftçimiz perişan, hayvancılık can çekişiyor, bu iktidardan memnun musunuz? Bulgaristan kapakları açıyor. Trakya’da tarlalar su altında kalıyor. Bu olacak iş mi.
Trakya’da petrol var Doğal Gaz var yeniden arama çalışmaları başlatacağız, Balıkçılığı geliştireceğiz, Balıkçılık ve Su Enstitüsü’nü kuracağız. Uzman arkadaşlarla çalıştık, bu toprakların 150 metre altında dünyanın en güzel suyu var bunu çıkarıp dünyaya satmayı inşallah Allahım bize nasip edecek.
Vatandaşımız mutsuz, ama çare sizsiniz çare Değişim Hareketi. Ankara’da çare üretmiyorlar. Birbiriyle uğraşıyorlar. Bu şekilde gitmez. Türkiye Değişim Hareketi iktidarında Camilerde Cem Evleri’nde siyaset olmayacak. Bugün bakıyoruz, iktidar yorgun, muhalefet yorgun çare üretmiyorlar”
Sık sık “Başbakan Sarıgül”, “Halkçı Sarıgül”, ve “Çare Sarıgül” Durma İlerle, Türk Gençliği seninle” sloganlarıyla kesilen konuşmasına Mustafa Sarıgül şöyle devam etti;
“Türkiye’nin önseçim düşünen, en güler yüzlü, kadınlara %30 kota ile bütün yönetim organlarında yer veren tam demokrasi isteyen partisini siz kuracaksınız. Lider partisi olmayacağız Hakka bağlı ve halka bağlı bir parti olacağız. İtibar yorgunlarını rahatsız etmeyeceğiz, onları rahatsız etmeyeceğiz, biz yeni cevheri ortaya çıkaracağız, siz korkuyorsunuz evet korkuyorsunuz, korkmayın yok öyle, böyle gelmiş böyle gitmez, bundan sonra seçkinler değil halkın çocukları iktidar olacak.
Şefkatli devlet olacağız, hastaneye düşen garip vatandaşlara “paran var mı? diye soran devlet değil, “ne derdin var” diyen devlettir. Bu Harekette siyasi Generallere yer yok, ama Mehmetçiklerin Başımızın üstünde yeri var. TDH Gençlerinin temiz giyinip büyüklerinin önünde düğme ilikleyen, yaşlılara yer veren saygıda olmaları gerekiyor.
Bize CHP’yi bölüyorsunuz diyorlar, biz kimseyi bölmeye parçalamaya yola çıkmadık, Gerçek CHP biziz ve Ankara’ya iktidar olmaya gidiyoruz. Hareketimiz Beyefendiliği ile bilim adamı kişiliğiyle Sosyal Demokrat Halkçı Parti Genel Başkanlığı yapmış merhum Prof. Dr. Erdal İnönü’yü örnek alıyor, pratik zekâsıyla merhum Özal’ı örnek alıyor, Dürüst kişiliğiyle Merhum Bülent Ecevit’i örnek alıyor. “Hudut birliği ve Vatan birliği” düşüncesi ile herkese Türkiye Değişim Hareketinde yer var. Biz incinsek de incitmeyeceğiz. TDH iktidara yürüyor.”