250 sporcu, Tekirdağ'da 625 metre yükseklikten uçmanın keyfini yaşadı

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere köyündeki yamaç paraşütü şenliğine katılan yerli ve yabancı 250 sporcu, 625 metre yükseklikten uçmanın keyfini yaşadı.

      Tekirdağ'da üçüncüsü bu yıl yapılan 'Hıdrellez Bahar Bayramı ve Yamaç Paraşütü Şenliği nedeniyle Şarköy'ün Uçmakdere köyüne bağlı Ayvasıl mevkisinde yamaç paraşütü uçuşları yapıldı.
     Türkiye'nin 625 metre ile en yüksek ve deniz üzerinde tek irtifalı parkuru olan pistte, yerli ve yabancı sporcular tarafından atlayışlar yapıldı. Sporcular, Uçmakdere semalarında dakikalarca uçmanın keyfini yaşadı.
     Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, uçuş parkuruna gelerek, yerli ve yabancı sporcularla sohbet etti.
     Doğan, Ganos Dağları'nda yapılan yamaç paraşütü ile Şarköy sahillerine uluslararası kimlik kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:
     ''Ayvasıl mevkinde Ganos Dağları'nın tepelerinde yapılan yamaç paraşütü ile Şarköy sahillerindeki 'windsurf'e (rüzgar sörfü) uluslararası kimlik kazandırmayı amaçlıyoruz. Aslında bunu ilk adımlarını bu yıl attık. Bugün bu etkinliğe Bulgaristan, Almanya ve Hollanda'dan 100 sporcu, Türkiye'nin diğer bölgelerinden de 150 sporcu katıldı. Önümüzdeki yıllarda bu sayının da artacağına inanıyoruz.''
     Vali Doğan, 3. Hıdrellez Bahar Bayramı ve Yamaç Paraşütü Şenliği takviminin 'Engelliler Haftası' ile 'Anneler Günü' ile aynı zamana geldiğini anımsatarak, bugüne ayrı bir önem kazandırması bakımından 300 engelli vatandaşın, 33 şehit ailesinin ve 25 muhtaç ailenin de şenliğe katıldığını kaydetti.
     Şenliğe, Almanya, Bulgaristan ve Hollanda'nın dışında Türkiye'den Tekirdağ Doğa Sporları Kulübü, Boğaziçi Yamaç Paraşütü Derneği, Pandül Doğa Sporları Topluluğu, Başkent Sportif Havacılık Kulübü, Bursa Uludağ Yamaç Paraşütü Kulübü, Akdeniz Üniversitesi Havacılık Topluluğu, Bursa Yamaç Paraşütü Kulübü, Gazi Üniversitesi Havacılık Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Havacılık Topluluğu, Yıldız Teknik Üniversitesi Havacılık Kulübü, Sabancı Üniversitesi ve Ankara Uçuş Kulübü sporcuları katıldı.