26 Ekim'de ilimize gelecek olan "Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür" treni Burhan Öcal'ı da beraberinde getirecek

26 Ekim'de ilimize gelecek olan "Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür" treni Burhan Öcal'ı da beraberinde getirecek

Hürriyet Gazetesi ve TC Devlet Demiryolları işbirliğiyle ilk olarak geçen yıl hayata geçirilen "Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür" ikinci yılının ilk yolculuğuna, 9 Eylül'de Izmir Basmane Garı’ndan başladı.

Tren, Izmir'den başlamak üzere Kars, Mardin, Tatvan, Muş, Diyarbakır, Iskenderun gibi tren yolunun geçtiği her ili ziyaret edecek. 34 şehir merkezi ve 8 ilçeden oluşan 42 durağı ziyaret edecek olan “Hürriyet Hakkımızdır” Treni'nin yolculuğu 29 Ekim'de Haydarpaşa'da tamamlanacak.

Hürriyet Özgürlük'tür Treni hak kavramını insanların gündelik hayatına sokmayı amaçlıyor. Birleşmiş Milletler Insan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Türkiye'nin de imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelerden doğan haklar konusunda toplumu bilgilendirmeyi planlayan Hürriyet Treni, çeşitli etkinliklerle de bu konuyu gündemde tutmayı hedefliyor. Tren garlarında ve istasyonlarda halkın, yerel yönetimin, sivil toplum kuruluşlarının, akademisyen, yazar, gazeteci ve sanatçıların katılımıyla, müzik, tiyatro, sergi ve seminer gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Geçen yıla ek olarak ise ziyaret edilen şehirlerin ve genel olarak Türkiye'nin çevre sorunlarına, çocuk haklarına ağırlık verilecek. 2009'un Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları'na dair sözleşmesinin 20. yıldönümü olması nedeniyle bu yılın temalarından olan çocuk haklarının gündemde tutulması için de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

26 Ekim’de ilimizde olacak olan "Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür" treni etkinlikleri kapsamında Kırklareli doğumlu ünlü perküsyon üstadı Burhan Öcal yine Kırklareliler ile buluşacak. Tren’in her gittiği yerde o yerin yerde doğmuş olan sanatçıların konserleri gerçekleştiriliyor.

"Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür" treninin bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi Ilimiz sanatçısı Burhan Öcal’ın vereceği konser ve çeşitli etkinlikler ile büyük kalabalık eşliğinde karşılanması bekleniyor.