27 çocuk Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği organizasyonla erkekliğe ilk adımlarını attı

27 çocuk Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği organizasyonla erkekliğe ilk adımlarını attı

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak düzenlediği sünnet şöleninin ilk adımı olan sünnet kesim operasyonu, dün ilimizdeki Özel Rumeli Cerrahi Tıp Merkezi’nde gerçekleşti.

Saat 13:30’da başlayan kesim öncesi çocuklar polis abilerinin önderliğinde toplanarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra çocuklar ailelerinin refakatinde ilk olarak genital bölgelerine uygulanacak olan uyuşturma işlemi için belirlenen bir oda önünde sıraya girdiler. Buradaki işlemin ardından minikler, sünnet operasyonunun yapılacağı odaya gitmeye başladılar. Buraya biraz korku, biraz heyecan ve biraz da gözyaşıyla giren çocuklar, yanlarında bulunan anneleri ve yakınlarının teselli ve motivasyonuyla erkekliğe ilk adımlarını attılar.

Rumeli Tıp Merkezi’nin başarılı doktorlarından Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Akın Ülkü’nün beraberinde tıp merkezinin profesyonel çalışanlarıyla birlikte yapmış olduğu sünnet işlemi yaklaşık 1 saat sürdü.

Uçurtma Şenliği’nin ardından düzenlediği sünnet şöleni ile bir ilke daha imza atan Kırklareli Emniyet Müdürlüğü, bu organizasyonla 27 çocuğun sünnet ettirilmesini sağladı. Zaman zaman paniğe kapılan çocukları teselli etmek için emniyet güçleri de seferber oldu.

Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü’nün Toplum Destekli Polis ekibinin projesi kapsamında gerçekleştirilen bu organizasyon, “Emniyet Halk El Ele” sloganıyla düzenlendi.

Göreve geldiği günden beri Kırklareli’de yapmış olduğu çalışmalarla örnek teşkil eden; her fırsatta başarılı çalışmalarıyla halkın sevgisini ve takdirini kazanan ve polis teşkilatı ile halkı bütünleştirmeyi kendine görev edinen Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu’nun önderliğinde yapılan sünnet şenliğinin ikinci etabı da, 22 Temmuz Çarşamba günü Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü Polis Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecek olan yemekli bir geceyle son bulacak. Burada aileleriyle birlikte doyasıya eğlenecek olan çocuklar, erkekliğe ilk adımlarını attıkları bu anları hatıralarında saklarken, polis amcalarını da hep minnet duygularıyla anacaklar.