28 yıl önce kurdukları kulüp birliklerinin sembolü oldu

Edirne'nin Yıldırım Hacısarraf Mahallesi sakinleri bundan 28 yıl önce kurdukları kulüple seçim öncesi mahallede işsiz gençlere iş arıyor. A'dan Z'ye Futbol Kulübü (AZE) ile mahallelerindeki işsiz gençlere iş bulmayı amaçlayan mahalle sakinleri 2 bin kişiden oluşan kulüpleriyle kendilerine iş bulacağını vaat eden belediye başkan adayına oyunu vereceklerini bildirdiler. Ayrıca kulüp yöneticileri şu anda iktidarın gücüyle işsizliği çözeceğine inandıkları AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Hatipler'in en büyük favorileri olduğunu da sözlerine eklediler.


Yıldırım Hacısarraf Mahallesi sakinleri bundan 28 yıl önce kurdukları kulüple seçim öncesi mahallede işsiz gençlere iş arıyor.
Bundan 28 yıl önce mahallelerindeki gençlere futbolu sevdirmek için kurulan AZE 81 Gençler Birliği kulübü bugün yine gençlerin umudu haline geldi. Toplam 2 bin üyesi bulunan kulüpte üyelerin hepsinin ortak isteği ise mahallelerindeki işsizliğin çözümü. Mahallenin tamamının toplanarak güç oluşturulmasında etken olan spor kulübü üyelerinin tamamı bugün AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Hatipler’i destekliyor.
AZE 81 Gençler Birliği geçtiğimiz gece yemekli bir basın toplantısı düzenledi. AZE 81 Gençler Birliği adına basın açıklamasını okuyan Arif Kale, Edirne’de özellikle son 10 yıldır ekonomik ve sosyal bir çözülmenin yaşandığını belirterek, “Kapanan fabrikalar ve ortada işsiz kalan binlerce insan. Türkiye’yi etkileyen ekonomik kriz ve sonrasında oluşan istihdamsızlık milyonlarca işsiz yarattı. Bugün Edirne’de yaşayan genç nüfus, işsizlik yüzünden doğup büyüdüğü toprakları, anne babasını, eşini, çoluğunu çocuğunu,  Edirne’de bırakıp, ya çevre il ve ilçelere ya da İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illere giderek para kazanmaya çalışıyor” dedi.
Kale, Trakya’ya yeterince yatırım yapılmadığını da savunarak, özellikle Edirne’de işsizliğin büyüdüğünü ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini bildirdi.
Kale, sözlerini “Bizler Yıldırımlı gençler olarak önümüzdeki mahalli ve yerel seçimlerde belediye başkanı ve diğer meclis üyelerinin bu kanayan yaraya bir nebze olsun eğileceklerini ve çözüm bulacaklarını umuyoruz” diyerek tamamladı.
AZE 81 Gençler Birliği Takım Kaptanı İlker Hozer ise mahallelerindeki işsiz gençlere iş bulunması için güç birliği oluşturduklarını ifade ederek, “Bizler iş istiyoruz. Bunun içinde oyumuzu atarken bun adikkat edeceğiz. İki bin üyemiz var ve hepimiz aynı düşüncelerde olduğunuz için aynı yere de oyumuzu kullanacağız. Bizim favorimiz Mustafa Hatipler. Biz Mustafa Hatipler’i destekleme kararı aldık” diye konuştu. (mhç)