"29 Mart'ta İktidara gereken uyarı verilecektir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılan MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Kırklareli ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanlığı tarafından dün saat 12.00’de Şampiyon Grand Hotel’de bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya; MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, İl Başkanı Reha Oras, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kırklareli Belediye Başkan Aday Adayları, diğer kesinleşen Belediye Başkan Adayları ile partililer katıldı.

“AK Tablolar, KARA Tablolara dönüşüyor”
Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Kırklareli İl Başkanı Reha Orsa tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde de büyük sıkıntıların olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
“Bölgemizde bir takım fabrikalar kapanıyor. Üretimleri düşüyor işçilerin işlerine son veriliyor. İşsizlik bölgemizde gittikçe artıyor ve piyasalar bozuluyor. Esnaflar siftah yapmadan dükkân kapatıyorlar. Herkes borçla idare ediyor. Çekler ve senetler ödenmiyor. Haciz işlemleri her gün vatandaşı zor durumda bırakıyor. Vatandaşlarımızın evlerine, araçlarına mallarına el konuluyor. Ortaya konulan AK Tabloları gün geçtikçe KARA Tablolara dönüşüyor.
Bu kara lekeleri silmek için bu mahalli seçimler bir fırsattır. Bu fırsatı kullanalım ve Milliyetçi Hareket Partisi saflarında yerlerimizi alalım. Kırklareli MHP olarak her türlü entrikanın üzerinden geldik ve gelmeye de devam edeceğiz. Çok kısa sürede teşkilatlanmamızı yaptık ve partimize yoğun katılımlar oldu. Kırklarelililer MHP’ye yapılan bu haksızlığı, bu yanlışlığı görüyor ve MHP’ye sahip çıkıyor. MHP gün geçtikçe büyüyor. Belediye Başkan Seçimleri için Aday Adaylarımızın başvurularını kabul ediyoruz. Kırklareli Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için; Av. Cemal Terzi, Nurettin Nişikli ve Ercan Andıç arkadaşımız başvurularını yaptı.
Belediye Başkanlığı seçiminin Kırklareli için büyük önemi var. Güzel ve modern hizmetler bekliyor. Biz bu hizmetleri halkımıza yapacağımıza inanıyoruz. Bu da sizlerin destekleri ile olacaktır. Bunun içinde hepinizden destek bekliyoruz”


“AKP’nin kirli gömleğini giymiştir”
Daha sonra söz alan MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı da Kırklarelili Ülkücülerin siyasi hesabını 29 Mart’taki seçimlerde sandıkta göreceğini belirterek şunları kaydetti:
“Kırklareli’ne yeniden yapılandırılan İl Teşkilatımızı ziyaret etmek ve onlara hayırlı çalışmalar dilemek üzere geldim. Kırklareli olarak Türk Milliyetçilerinin ve Ülkücü Hareketin 29 Mart’taki sandıkta göreceği özel bir hesap vardır. Hayatta şeref ve haysiyetten başka her kaybın telafisi mümkündür. Şerefini, haysiyetini, ülküsünü ve davasını satanlarla Türk Milliyetçileri’nin göreceği bir siyasi hesap vardır. Bu hesapta 29 Mart’taki seçimde sandık başında görülecektir.


“Sayın Başbakanın Türk Milli Kimliği ile bir takıntısı vardır”
69 gün sonra seçmenin siyasi iradesinin ortaya konulacağı bir seçim yapılacak. Bugün ekonomik ve siyasi hayatta giderek derinleşen krizlerin, etnik tahriklerin, yolsuzluklar içerisinde mücadele eden bir Türkiye görülmektedir. Son dönemde terör tırmanmış, etnik bölücülük haklı ve meşru bir kimlik talebi olarak kabul edilerek cüret ve cesaret kazandırılmıştır. PKK’nın siyasallaştırılması anlamında çok önemli mesafeler kastedilmiştir.
Bunlar tabi ki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çiten pazarlıkçı, bölücülüğün mihmandarlığını yapma anlamına gelecek hatalarının politikalarının sonucudur. Sayın Başbakanın Türk Milli Kimliği ile bir takıntısı vardır. Kimse sormadan Türkiye’nin 36 değişik etnik kimlikten oluştuğunu söyleyerek Türk Milleti’ne etnik tasnifler yapma hastalığına yakalanmıştır. O hastalığın belli bir tedavisi yoktur. Bunun tek tedavisi sandık başında Türk milleti tarafından uygulanacaktır.


“Yoksulluk ve işsizlik Türk Milleti için kader haline getirilmiştir”
Bugüne kadar dışarıdan gelen sıcak para ile ekonomi çarkını döndürmeye çalışan AKP Hükümeti uyguladığı yanlış politikalarla Türkiye’yi bu alanda da iflasın eşiğine getirmiştir. Sayın Başbakana bakarsanız bunun sorumlusu Amerika’da başlayan Küresel Kriz’dir. AKP aleyhine Anayasa Mahkemesi’nde açılan Kapatma Davası’dır. Bunların hiçbirisinin doğru olmadığı gibi gelen Krizi göremeyen ve teğet geçecektir diyerek küçümseyen Başbakan’ın bu iddialarının aksine Türk Milleti artık katlanılamaz ekonomik sıkıntılar altında ezilmiştir. Yoksulluk ve işsizlik Türk Milleti için kader haline getirilmiştir.


“Türkiye çok tehlikeli bir cepheleşme ve kamplaşma süreci yaşamaktadır”
Bugün Türkiye çok tehlikeli bir cepheleşme ve kamplaşma süreci yaşamaktadır. Etnik temelde ayrışma, inanç temelinde kutuplaşma ve Cumhuriyetin ve devletin temel ilkeleri ekseninde bir kamplaşma acımasızca tahrik edilmektedir. Türk Milleti’nin bütün manevi ve milli değerleri toplumsal ve siyasal çatışma aracı haline getirilmiştir. Türkiye’yi geren bu zıtlaşma denkleminin bir ucunda bugüne kadar dini ve manevi duyguları istismar ederek siyaset yapan AKP zihniyeti, öbür ucunda da Laiklik ve Cumhuriyetin temel ilkelerin kendi tekelinde görerek ve bunlar üzerinde siyaset yapmakta olan CHP zihniyeti yatmaktadır. Bir ucunda Erdoğan’ın bir ucunda Baykal’ın oturduğu tahtaveran siyaseti Türkiye’nin gerçek gündemine dönülmesine imkan vermemektedir. 


“Değerler üzerinden ucuz siyaset yapılıyor”
CHP yeni bir arayışlara yönelmiştir. Bugüne kadar siyasi bir simge olarak dışladığı her şey, bugün CHP’nin siyasi bir aksesuarı ve makyaj malzemesi haline gelmiştir. AKP ve CHP’nin ortak özelliklerinden birisi de değerler üzerinden ucuz bir istismar siyaseti yaparak bu malzeme ile siyasette yol alma çalışmasıdır.


“Bu seçimlerde AKP’ye ikazda bulunulmalıdır”
Türkiye ağır şartlar altında mahalli seçimlere gitmektedir. Bu seçimler sadece 5 yıl süre ile sizleri yönetecek mahalli yöneticileri seçeceğiniz bir seçim değil bununda ötesinde Türkiye’nin siyasi geleceğinde çok ciddi etkileri olacak bir seçim olacaktır. 29 Mart seçimlerinde Türk Milleti’nin AKP’ye bugüne kadar yaptıklarının hesabını sandıkta sorarak çok ağır bir ihtarda bulunması kaçınılmazdır. Aksi takdirde Türk Milleti çok daha tehlikeli tuzaklarla ve tehlikelerle dolu bir yola sürüklenmiş olacaktır. Bu seçimler AKP’ye sadece ihtar vermekle yetmeyecektir, AKP’nin alternatifinin kim olduğunu da seçim sandığında Türk Milleti ortaya koyacaktır. O açıdan bakıldığında AKP’nin yegâne siyasi alternatifi olan MHP’nin yerel yönetimlerdeki iktidarı, tek başına iktidara yürüyüşümüzde de çok önem teşkil edecektir.


“Sonbaharda Erken Seçime gidilebilir”
O bakımdan eğer Türkiye’de temiz, dürüst ve namuslu bir yönetim Türk Milleti istiyorsa, bugüne kadar takiyye yapan bir Başbakanı değil de, yüreği Türkiye Sevgisi ile çarpan Devlet Bahçeli’nin Başbakanlığı’nı istiyorsa seçimini ona göre yapacaktır. Bu seçimler bu alternatifin gösterilmesi bakımından da çok önem teşkil edecektir. Bu seçimlerde ortaya konulacak olan tavır, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin gündemini belirleyecek ve siyasi açıdan çok önemli süreçleri harekete geçirecektir. Eğer AKP’ye ciddi bir ihtarda bulunursanız bu yılın sonbaharına doğru erken seçime gitmeleri kaçınılmaz olacaktır. Bu da  Türkiye’nin AKP’den kurtulması için son bir fırsattır.”  (s)