"3. Geleneksel Bağbozumu Etkinlikleri" gerçekleştirildi

* Kırklareli Üzüm Üreticileri Birliği tarafından organizasyonu yapılan '3. Geleneksel Bağbozumu Etkinlikleri' 02 Ekim 2009 Cuma günü gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ
Kırklareli Kent Konseyi tarafından Kırklareli’nde ilk defa düzenlenen “1. Uluslar arası Kırklareli-Yayla Bolluk, Bereket ve Hasat Günleri” kapsamında 02 Ekim 2009 Cuma günü 17.00-19.00 saatleri arasında Kırklareli Öğretmenevi’nde Kırklareli Üzüm Üreticileri Birliği tarafından organizasyonu gerçekleştirilen “3. Geleneksel Bağbozumu Etkinlikleri” yapıldı.
Düzenlenen programa; Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, Kırklareli İl Tarım  Müdürü Erdinç Yazıcı, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Nurcan Tezer, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli Üzüm Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Korur ile Üzüm Yetiştiricileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Kırklareli Üzüm Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Korur;  “Bu yıl ilimizde ilki gerçekleştirilen “1. Uluslar arası Kırklareli-Yayla Bolluk, Bereket ve Hasat Günleri” kapsamında Birlik olarak geleneksel hale gelerek yaptığımız “3. Geleneksel Bağbozumu Etkinlikleri”ni kutluyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz programımıza hepiniz hoş geldiniz” dedi.
Konuşmanın ardından “Neden Bağcılık” konusunda Tekirdağ Bağcılık Araştırma Müdürü Dr. Yılmaz Boz, “Neden Kırklareli” konusunda Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Ayhan Çelik, “Üreticilerin Beklentileri” konusunda da Üzüm Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Kunt sunum yaptı.
Yapılan sunumların ardından yine her yıl geleneksel hale getirilen “Şaraplık Üzüm” ve “Sofralık Üzüm” Dalları’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Bu yıl ilki tertiplenen “Bağ Beyi”, “Bağ Prensi” ve “Bağ Evi” Dalları’nda da dereceye girenler ödüllendirildi.
“Şaraplık Üzüm’ Dalı’nda Mutlu Yavaş, “Sofralık Üzüm” Dalı’nda ise Hasan Gülder 1. oldu. Bu dallarda; Cevat Gülşen, Yetkin, Dönmez, Nurettin Nişikli, Necmi Koyuncu, Tülay Üstündağ, Aydın İçten, Zeki Şafak ile Rahman Yaşar Özkaynak, Ahmet Can Üren, Emrullah Yılmaz dereceye girdi. Dereceye girenlere plaketlerini Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy ve protokol üyeleri verdi.
Bu yıl ilki gerçekleştirilen “Bağ Evi” Dalı’nda Adnan Dönmezer, “Bağ Prensi” Dalı’nda Nurettin Nişikli, ve “Bağ Beyi” Dalı’nda da Rahman Yaşar Özkaynak 1. olurken dereceye girenlerin plaketlerini Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy takdim etti.
Programın sonunda Bulgaristan’ın Varna Şehri’nden gelen Rodina Folklor Tiyatrosu gösterilerini sahneledi. Büyük bir beğeni ile izlenen gösterilerin sonunda, grup tarafından Kırklareli Valisi İsmail Hakkı Çınarsoy ile Kırklareli Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Ali Korur’a hediye verildi. (s)