3 Kırklareli takımı, ilk 8'de

3 Kırklareli takımı, ilk 8'de

Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanlığı’nca 2009 faaliyet programında yer alan ve Sakarya’da 17-18 Ocak 2009 tarihlerinde yapılan A Grubu Iller Gençler Masa Tenisi Şampiyonası’na 3 bayan 4 erkek takımı ile katılan Kırklareli kafilesi özellikle bayanlarda istediğini fazlasıyla aldı. 25 erkek 18 bayan takımının katıldığı ve ilk 8’e giren takımların Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecekleri bu şampiyonada Kırklareli’nin bayan takımları Gençlikspor –A-, Gençlikspor –B- ve Lüleburgaz Esen Diyaliz, ilk 8’e girerek Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde etmenin yanında 3 takımla birlikte bu hakkı elde etmeleri Kırklareli ili için çok büyük bir gurur olmanın yanında masa tenisi camiasında oldukça takdir edildi.

Masa Tenisi Il Temsilcisi ve Antrenör Soner Polat turnuvayla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Bu başarıyı gösteren ilk il;  Kırklareli”

”Ilk 8’e giren takımlarımızdan Gençlikspor A takımı 4., Gençlikspor B takımı 6., Esen Diyaliz bayan takımı ise 8. olarak ilimizin haklı gururu olmuşlardır. 3 takımla ilk 8’e girme başarısı gösteren Kırklareli bu başarıyı gösteren ilk il olmuştur. Bu da masa tenisinin ilimizde hangi noktaya geldiğinin çok bariz bir göstergesidir.

Ilimize bu başarıyı getiren kızlarımız; 4. olan Gençlikspor A takımından Elif Büşra Polat, Damla Üzel, Büşra Kocadağ, Merve Kanbir, 6. olan Gençlikspor B takımından Bilge Yılmaz, Seda Binici, Aysu Aygün, Beyzanur Dereli, 8. olan Esen Diyaliz takımından Simay Seven, Selcan Seven, Burcu Suat’ı ilimizi en iyi şekilde temsil ettikleri için ve bu başarıda pay sahibi oldukları için il temsilciliği olarak tebrik ediyor başarılarının Türkiye Şampiyonası’nda artarak sürmesini diliyoruz.

Bu takımlarda oynayan Damla Üzel, Merve Kanbir, Seda Binici ve Aysu Aygün minik kategorisinde olmalarına rağmen Gençler gibi güçlü bir grupta başarı ile mücadele ederek kendilerini masa tenisi camiasına kanıtlamışlardır. 

Turnuvaya katılan erkek takımlarımız çok güçlü rakipler arasında ilk 16’ya girebilme başarısını göstermiş ama ilk 8’e girememişlerdir ki, ilk 8’e geçen yılın Türkiye 3’ncüsü, Türkiye 5’ncisi de girememiştir. Özellikle Belediyespor A takımı göstermiş olduğu üstün performansa rağmen gruptan 2. olarak çıkmış ancak ilk 8’e kalma maçında turnuvada 3. olan Tofaş takımına yenilerek turnuvayı ilk 16’ya girerek bitirmiştir.

Belediyespor A takımının 1. oyuncusu Bedensel Engelliler Milli Takım oyuncusu Yağız Engin, 2. oyuncu Samet Polat ve minik olmasına rağmen gençlerde mücadele eden Bedirhan Keskin oyunları ile izleyenleri etkilemişlerdir.

“Bu başarı esnafımıza armağan olsun”

Masa Tenisi artık ilimizin tanıtımında roket rolü üstlenerek ilimizin adını Türkiye’nin her yerinde duyurup başarıyla temsil etmektedir. Buna paralel olarak Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyetlerini alarak ilimizi hem tanıtmakta hem de maddi anlamda esnafımıza bir getiri sağlamaktadırlar.

Bu başarılar sonucunda ilimizde ilk defa Minikler Türkiye Şampiyonası 11-14 Haziran 2009 tarihleri arasında Türkiye’nin en iyi 24 erkek 24 bayan takımının katılımı ile Kırklareli’nde yapılacaktır, ilimize bu müjdeyi şimdiden veriyoruz.

Il Temsilciliği olarak ilimiz Ticaret Odası Esnaflar Birliği ve diğer ilimiz ileri gelen esnaflarından bu oluşuma maddi ve manevi katkıda bulunmalarını istiyoruz. Bu katkıyı hem ilimiz hem de ilimiz çocukları için istiyor ve bekliyoruz ve ilgili birimlerin duyarsız kalmayacağını temenni ederek bu başarıyı onlara armağan ediyoruz.

“Ata Karataş’a teşekkürler”

Sporumuza “pin pon deyip” geçmeyen, masa tenisine kahve oyunuymuş gibi bakmayan, bizi ve başarılarımızı ciddiye alarak destek veren ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan il müdürümüz Sayın Ata Karataş’a, Şube Müdürlerimiz Süleyman Çetin’e, Metin Delmecioğlu’na ve tüm G.S.I.M. çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyor, Kırklareli halkını tamamını Haziran ayında Ilimizde yapılacak olan ve bizim de çok iddialı olduğumuz “Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası”nda sporcularımıza ve takımlarımıza destek olmaya çağırıyoruz.”