32 Kadın Girişimci Sertifikalarını aldı

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (KESOB) ile Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TSEK) tarafından ortaklaşa düzenlenen Kadın Girişimcileri Eğitimi'ni tamamlayan 32 kişi Sertifikalarını aldı.

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (KESOB) ile Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TSEK) tarafından ortaklaşa düzenlenen Kadın Girişimcileri Eğitimini’nin 18 Şubat 2009 tarihinde başlayan 2. Eğitimi tamamlandı. Bu eğitime katılan 32 Kadın Girişimci geçtiğimiz gün düzenlenen törenle Sertifikalarını aldı.
Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Eğitim Salonu’nda 25 Mart 2009 Çarşamba günü saat 14.00’te düzenlenen törene; Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (KESOB) Başkanı Ali Fuat Şeker, 2. Başkan Abdurrahim Koç, Ahmetbey Esnaf Odaları Birliği Başkanı ve KESOB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Soydan, Projenin İstanbul Merkez Yöneticisi Dilek Zeybek ile kursiyerler katıldı.
Sertifika törenin açılış konuşmasını yapan KESOB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Soydan Oda olarak her zaman bayanların yanlarında olmalarını istediklerini belirterek şunları kaydetti:
“Avrupa Birliği tarafında finanse edilen Kadın girişimciliği destekleme projesi bir yandan kadınlarımızın iş hayatına girişimci olarak katılmalarını sağlamayı bir yandan da girişimci kadınlarımızın işlerini geliştirmelerini destek olmayı amaçlamıştır.
TESK ve ESOB’lar aracılığı ile 25 ilde Kadın girişimciliği destekleme merkezleri kurulmuş 2008 yılı boyunca verimli çalışmalar gerçekleştirilmiştir.10 Şubat 2009 tarihi itibariyle proje kapsamında eğitim alan 187 bayan girişimcimiz kendi işini kurmuştur. Bayanlarımız işlerini kurarken belli başlı sorunlarla karşılaşacaktır.
Finans bulma teşviğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum Bakanlığımızda bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. En son yaptığımız ortak akıl platformunun en önemli konularından biri bayanlarımız. Esnaf odaları ve birliklerinde görev almalarının arzu edilmesi ortak akıl platformunun önemli görüşlerinden biriydi. Sertifika almaya hak kazanan sizleri kutluyor bu işin burada sonuçlanmayıp bizlerin yardımına ihtiyaç duyduğunuzda her zaman sizlere destek vermek için hazır olduğumuzu bilmenizi ister saygılar sunarım.”
Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (KESOB) ile Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TSEK) tarafından ortaklaşa uygulanan projenin İstanbul Merkez Yöneticisi Dilek Zeybek’te Kırklareli’nde bu projeye böylesine ilgi gösterilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Biz Kırklareli’nde bu projeyi 2007 yılından itibaren uygulamak için çalışmalarımızı başlattık. Ancak ilk zamanlar talepler yeterli değildi. Ancak geçtiğimiz yıl özellikle KESOB Başkanı ve personelinin yoğun çabaları sonucunda talepler arttı. Bunun sonucunda bu proje kapsamında bugün burada 2. eğitimi tamamlayan 32 bayana sertifikalarını vereceğiz.
Bu eğitimlerimize 08-13 Nisan 2009 tarihleri arasında Lüleburgaz ilçemizde devam edeceğiz. Kendi işini kurmak üzere olan veya işi olmayan bayanlar bu eğitimlerden yararlanabilirler. Eğitimlere katılmak isteyenler KESOB’un 214 40 54 numaralı telefonundan Esin Sıvacılara ulaşarak konu ile ilgili geniş bilgiye ulaşabilirler.”
Yapılan konuşmaların ardından kursa katılan; Gönül Çapa, Cemile Sözener, Sezen Sağlık, Seval Koba, Hamdiye Ergül, Hatice Kenar, Asuman Işık, Nilsun Gönüldaş, Kader Çakır, Sevda Uysal, Şükran Türkyılmaz, Emine Tüzün, Gürcan Kırım, Mehtap Kırım, Seyhan Ergül, Birsen Görgülü, Göksel Virlan, Elif Virlan,  Suna  Kocaçınar, Sevil Avdan Ilgın, Zuhal Kuter, Sabriye Çimen, Şevket Mercan, Berkan Gönüldaş, Feyza Yalçınkaya, Safiye Bölükbaşı, Reyhan Kütmür, Nazlı Toraman, Ferciye Keskin, Kadriye Gezer, Selma Genim ve Serpil Aktı’ya sertifikamları verildi. (s)