39. Bölge Edirne Eczacı Odası 7. olağan genel kurulu yapıldı

39. Bölge Edirne Eczacı Odası'nın iki gün sürecek olan 7. olağan genel kurulu başladı.


39. Bölge Edirne Eczacı Odası Başkanı Eczacı Bülent Varel, Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'ndeki oda binasında yapılan genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, açıklanan ''Orta Vadeli Mali Program''ın tüm yükünün her zaman olduğu gibi işçi, memur ve emeklinin üzerinde olduğunu söyledi.
Orta Vadeli Mali Programın içinde yer alan ilaç ve sağlık alanına ilişkin düzenlemelerin faturasının eczacıya ve halka ödetilmeye çalışıldığını ifade eden Varel, Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle hastanın ilaca ulaşımının engellendiğini belirtti.
Eczacılar olarak, toplumun ilaca erişmesinin önünde engel olacak her türlü tasarrufa karşı olduklarını bildiren Varel, şunları kaydetti:
''İlaç gibi olmazsa olmaz ürünü sırf IMF (istiyor) diye tasarruf içerisine sokamazsınız, kaldı ki bugün kısıtladığınız ilaç ileride hastaya yetmez olur ve daha büyük bir masraf yapmak zorunda kalırsınız.''
Varel'in konuşmasından sonra gündem gereği 3 kişilik sandık tasnif kurulunun seçiminden sonra divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Şükrü Ciravoğlu, yardımcılığına Olcay Akdağ, üyeliklere de Gülşen Özgür ve Özlem Ak'ın getirilmesinden sonra gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesine geçildi.
Daha sonra yönetim kurulu, mali kurul, denetleme kurulu ve tahmini bütçe raporları ayrı ayrı görüşülmesinden sonra, ibra edildi.
39. Bölge Edirne Eczacı Odası'nın 7. olağan genel kurulunda yarın da oda yönetim kurulu, denetleme kurulu, haysiyet divanı ve büyük kongre delegelerinin seçimi yapılacak.