4 gün önce böyle gülüyordu…

Kırklareli Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hatice Betül Özel, Pazar Günü aşırı kusma ve ishal şikâyetiyle gittiği hastaneden evine sağ dönemedi. Hatice Betül, hastaneye kaldırılmasının ertesi günü vefat etti. Vefatının 2 gün öncesinde Kırklareli Fen Lisesi'nin Puhu Bilim Şenlikleri'nde, projesinin başında böyle gülüyordu. Projesinin konusu ise; 'Çocuk Ölümlerinin Nedenleri'…

Kırklareli Fen Lisesi’nde 9. sınıf öğrencisi olan Hatice Betül Özel (15) Pazar günü aşırı kusma ve ishal şikâyetiyle aniden rahatsızlanarak Kırklareli Devlet Hastanesi Acil bölümüne kaldırıldı. Kırklareli Devlet Hastanesi’nde hastalığına teşhis konulamayan ve hastanenin yoğun bakım ünitesinin olmaması nedeni ile Betül hemen Edirne Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Fakültede tedavi alına alınan Hatice Betül Özel yapılan tüm müdahalelere rağmen Pazartesi günü sabaha karşı saat 04.00 sıralarında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni henüz bir kesinlik kazanmazken kullandığı sivilce ilaçlarının neden olması ihtimali üzerinde duruluyor. Betül’ün ölüm nedeni otopsi raporunun açıklanmasının ardından kesinlik kazanacak.
Babası Ahmet Özel Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’nda Öğretmen, Annesi Sevdiye Özel Kırklareli Devlet Hastanesinde Hemşire olan Betül’ün cenazesi yüzlerce kişiden oluşan cemaatle Üsküp Kemal Paşa Camiinde gözyaşları içerisinde kılınan İkindi Namazı’nın ardından Üsküp mezarlığına defnedildi.
Hatice Betül Özel’in cenazesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, Kırklareli İl Müftü Yardımcısı Rahmi Kadak, Emniyet Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve yüzlerce seveni katıldı.

*Bilim Şenliğinde projesinin ismi “Çocuk ölümlerinin nedenleri” idi

Kırklareli Fen Lisesi 9/B sınıfının başarılı bir öğrencisi olan 15 yaşındaki Hatice Betül Özel 22 Mayıs Cuma günü yapılan 2. Puhu Bilim Şenliği’nde hazırlamış olduğu projede “Çocuk Ölümlerinin Nedenleri” ni konu olarak ele aldığı projede en iyi sunum ödülünü almıştı. Böyle bir proje ile ödül alan ve ödülü aldıktan iki gün sonra hayatını kaybeden Betül Özel’in ölümü ayrı bir hüzün yarattı.
Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi olarak Hatice Betül’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. (yy)