"4. İş Dünyası Meslek Yüksekokulu Mezunlarından Neler Bekliyor?" isimli panele gençlerden büyük ilgi

'4. İş Dünyası Meslek Yüksekokulu Mezunlarından Neler Bekliyor?' isimli panele gençlerden büyük ilgi

Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “4. Iş Dünyası Meslek Yüksekokulu Mezunlarından Neler Bekliyor?” konulu panel dün saat 15:00 itibari ile yapıldı.

Kırklareli Kültür Merkezi Konferans Salonun’da yapılan panelde Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrencilerinin yanısıra iş dünyasından yöneticileri de iştirakta bulundular.    

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği panel, Saygı Duruşu ve Istiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Panelde açılış konuşmasını TBMYO Müdür Yrd. Doç. Dr. Sadık Uçar yaparken Uçar: “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz geleneksel panelimize hoşgeldiniz diyerek başladığı konuşmasınında panel ile ilgili olarak şu cümlelere değindi: “21. yüzyılda bilgi ile donatılmamışsak her alanda hayata eksik başladığımızı kabul etmeliyiz. Insan hayatının en önemli evrelerinden biri olan üniversite yaşam çizgimizi oluşturur. Bilgi yuvaları olan üniversiteler enüst düzeyde olmak zorundadır. Üniversitemiz en iyi şekilde öğrencilerimizi yarınlara hazırlamak için gereken çaba ve özveriyi bünyesinde barındırmaktadır. Yeni programlar açma talebimiz kabul edilirse öğrenci sayımızda da birhayli artış olacaktır.”  dedi.

Panelde TBMYO Müdür Yrd. Doç. Dr. Sadık Uçar’ın açılış konuşmasının ardından Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç da konuşma yapmak üzere katılımcıların huzuruna geldi.

Kırklareli Kültür Merkezi Konferans Salonun’da bulunan yöneticilere, öğretim üyelerine ve öğrencilere panele katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti: “Üniversitemiz, genç nesilleri hayata hazırlayan, ülkemizde bilgiyle donanmış, analiz ve değerlendirme yapabilen ve aynı zamanda ülkemizde olup bitenleri yorumlayabilen birikimli gençler yetiştirme amacını taşımaktadır. Kırklareli Üniversitesi yeni kurulmuş olmasına rağmen genç üniversite olarak attığı adımlarla geleceğe güvenle baktığını ve ilimiz ve ülkemize birçok katkılar yapacağını göstermektedir. Kırklareli Üniversitesi tüm kadrosuyla uzun soluklu bir koşuya başladığını ve vadeli hedefler gerçekleştireceğini bu faaliyetlerle göstermektedir.

Amacı iş dünyasının temsilcileri ile genç arkadaşlarımızı buluşturmaktır. Gençlerimiz bilgi ve birikimlerini artırmanın yanısıra ilerki zamanda hayata atıldıklarında insani özelliklerle de donanmalarında da fayda vardır. Üniversiteler gençlerimizi düşünebilen, eleştirebilen olayları değişik yönleri ile görebilen, evrensel bakış açısına sahip insanlar olmalarına yardımcı olurlar.

Iş dünyamız ile işbirliğimize artırarak gençlerimize iş hayatında yol gösterici çalışmalar yapıyor ve bundan sonra da yapmayı arttıracağımızı belirtmek istiyorum. Her fırsatta iş dünyası ile birlikte hareket etme arzusu içindeyiz. Farklı ortam ve etkinliklerde birlikte olarak olumlu yankılar ve başarılar sağlanmasını temenni ediyorum.” dedi.Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın konuşmasından sonra “4. Iş Dünyası Meslek Yüksekokulu Mezunlarından Neler Bekliyor” konulu panele konuşmacı olarak katılan panelistlerin isimleri şu şekilde; “Panel Başkanı Tekirdağ Namık Kemal Ünv. Ziraat Fak. Gıda Müh. Böl Baş. Prof. Dr. Mehmet Demirci, Lüleburgaz Zorlu Holding Gazdaş Trakya D.gaz D.A.Ş Böl. Md. Tamer Akarslan, Istanbul GATE Elektronik Iş Geliştirme Md. Burak Kalkan, Kocaeli STS Emniyet ve Bilişim Sistemleri A.Ş. TEKNO PARK Md. Levent Yalçınkaya, Istanbul Teknolojik Yazılımlar ve Mak. Tic. A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü Ilker Uludağ, Lüleburgaz Bahçıvan Gıda San. ve Tic. A.Ş. Insan Kaynakları Idari Işler Md. Zekeriya Çabuk, Lüleburgaz Bahçıvan Gıda San. ve Tic. A.Ş. Kalite Güvence Md. Devrim Durmaz, Lüleburgaz Trakya Cam Sanayi A.Ş. Otocam Insan Kaynakları Md. Talat Heral, Çorlu Human Kapital Insan Kay. ve Dan. Hiz. L.T.D Şirket sahibi Cengiz Karaman”

Iş dünyasının değişen ihtiyaçları nelerdir?, Üniversite mezunu olarak iş hayatına nasıl başlayabilirim?, Kimler nasıl eleman arıyor? Yetkili kişilerden bu ve bunlar gibi birçok sorulara gençler ile birlikte karşılıklı cevap bulmaya çalıştılar.