45 Yıllık sınır anlaşmazlığı tatlıya bağlandı

Tekirdağ'a ve Malkara'ya bağlı iki köy arasındaki sınır anlaşmazlığı, 45 yıl aradan sonra çözüldü.


     Develi Köyü Muhtarı Ülfet Sert, 1965 yılından beri Tekirdağ'ın Evciler Köyü ile Malkara'nın Develi Köyü arasındaki Mera'dan kaynaklanan sınır anlaşmazlığının iki köyü yıllarca mahkemelik yaptığını belirtti.
     Sert, şunları kaydetti: ''1965 yılından beri iki köy arasında sınır meselesi varmış. Bunlar zamanla bize kadar geldi. 29 Mart 2009 seçimlerinde köye muhtar olduktan sonra dosyalar arasında benimde küçüklükten beri bizim köyün yeri olarak bildiğim meranın üzerinde Evciler köyünün de hak talep ettiğini gördüm. Eski evraklardan meranın köyümüze ait olduğunu bulduk. Tekrar mahkeme açarak bu işin sonlandırılmasını istedik.''
     İl Bayındırlık Müdürü Yılmaz Şahin, Kadastro Müdür Vekili Yusuf Koç, İl İdare Kurulu Müdürü Selami Evli, Tarım İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Şener Özfidan, Özel İdare Müdürü Recai Suvari ve köy muhtarları ile köylüler sınır konusu olan köy arazilerini gezerek haritaya göre sınır taşlarının dikileceği yerleri belirlediler.
     İki köy arasında bazen sert tartışmalara konu olan köy sınırı, Tepeyamacı-Ardıç Çayırı ile Çayırköy mevkiinden geçen hat, Develi Köy-Evciler Köyü sınırı olarak tespit edildi.
     İki köyün de mahkemelik olduğu, 45 yıl davası süren merada Malkara'nın Develi Köyü sınırları içinde kaldı. İki köy muhtarı artık sorunun çözülmesiyle birlikte köye getirilmesi gereken hizmetlere bakacaklarını ve sorunları tek tek ortadan kaldıracaklarını ifade ettiler. aa