% 50 Hibe Destekli Makine ve Ekipman Müracaatları'nda son gün

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı; 'Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı...


HABER MERKEZİ
Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı; “Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımları ile ilgili müracaatlar başladı. Hibe Programı’ndan yararlanmak isteyen yatırımcılar 22 Temmuz 2013 tarihi mesai bitimine kadar İl veya İlçe Müdürlüklerimize başvuru yapabilirler” dedi.
Proje kapsamında hibeye esas mal alım tutarı üst limitinin gerçek kişiler için 50 bin TL., tüzel kişiler için 100 bin TL. olduğunu söyleyen Sarı; program kapsamında 34 çeşit makine ve ekipmana bütçe imkanları dahilinde % 50 hibe desteği verileceğini bildirdi.
İl Müdürü Orhan Sarı; “Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliği sağlamak için Bakanlığımız tarafından verilen bu desteklemelerin çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi. (Savaş Eskici)