53 saniyede yangından kaçış

53 saniyede yangından kaçış

"Kırklareli Belediyesi İtfaiye Teşkilatı"nca 'Eroğlu' tekstil fabrikasında, personele yönelik tatbikat uygulaması gerçekleştirildi.

Fabrika personeli tatbikat yapılacağından habersiz bir durumda, günlük işlerine devam ettiği esnada çalınan yangın alarmı ve sonrasındaki eylemler, tüm personelin konuyla ilgili daha önce aldığı eğitimlerin ne kadar çok işe yaradığını ispatladı. Alarmın çaldığı andan itibaren gerçekten yangın çıktığını sanan personel 53 saniyelik kısa bir sürede fabrikanın toplanma bölgesinde toplandı.

Daha sonra bunun bir tatbikat olduğu fabrika müdürü Ibrahim Aysan tarafından personele duyuruldu.

Itfaiye Çavuşu Suat Baskın ve yangın ve güvenlik teknikeri Ayhan Abdullahoğlu tarafından Eroğlu tekstil 220 personeli oluşabilecek yangın önleme ve söndürme,tahliye,alınması gereken tedbirler,genel yangın bilgileri ile personeli bilgilendirdi. Bilgilendirmenin ardından oluşabilen yangınlara ve evlerde kullanılan tüplerde oluşabilecek yangınlara karşı bilgilendirilen personel daha sonra yangın tüpleriyle senaryo gereği yakılan ateşi yangın tüpleriyle söndürerek bilgilendirildi.

Fabrika müdürü Ibrahim Aysan ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Fabrikamız her şeyden önce personelin can güvenliğine önem verdiği için, bu konulardaki hassasiyetimiz hergün güncelliğini korumaktadır. Yangınla ilgili tüm teknik ekipmanımız düzenli aralıklarla kontrol edilerek aktifliğini korumaktadır. Personel arasında yangın söndürme ekibimiz mevcut olup, bu ekip de düzenli aralıklarla eğitimini tazelemektedir. Ancak bugün Sayın Yazman'la planladığımız tatikattan personeli haberdar etmedik. Çünkü böylece gerçeğe uygun bir uygulama gerçekleştirerek onların, almış olduğu eğitimleri ne derece koruyabildiklerini, böyle durumlarda nasıl bir psikolojiyle hareket edeceklerini ve reflekslerinin ölçüsünü görmüş olacağız."dedi. Tatbikatı itfaiye müdürü Kenan Gürbüz'de yakından takip etti.