54 köy yolu ulaşıma açıldı

54 köy yolu ulaşıma açıldı

Kırklareli'nde 18 Ocak Pazartesi günü başlayan ve köy yollarını ulaşıma kapatan yoğun kar yağışının ardından köy yollarının yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi. Kırklareli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Il Özel Idaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekiplerin yoğun kar yağışı sonucu kapanan Merkez Ilçeye bağlı 18 köy yolunun kapalı olan 214 kilometrelik bölümün 210 kilometresinin açıldığı 4 kilometrelik bölümde ise kar temizleme çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

Ilçelere bağlı köy yollarında da yol açma çalışmalarına devam edildiği bildirilen açıklamada, Demirköy Ilçesi'ne bağlı 13 köy yolunun kapalı olan toplam 148 kilometrelik bölümünün 103 kilometresinin açıldığı 10 köy yolunun ise tamamen ulaşıma açıldığı vurgulandı. Kofçaz Ilçesi'ne bağlı toplam 154 kilometresi kapalı olan 15 köy yolunun da 144 kilometresinin açıldığı kalan 10 kilometrelik bölümde yol açma çalışmalarına devam edildiği bildirildi. Vize Ilçesi'ne bağlı 11 köy yolunun kapalı olan 95 kilometrelik bölümünden 88 kilometresinin açıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Toplam olarak 57 köy ve 611 kilometre kapalı köy yolu için Il Özel Idaresi Genel Sekreterliğimizce kapalı bulunan 54 köy yolu ve 545 kilometre kapalı köy yolu ulaşıma açılmıştır, karla mücadele ekipleri kapalı bulunan köy yollarımızın tamamının ulaşıma açılması için çalışmalar kesintisiz devam etmektedir" denildi.