60 yıllık ayakkabı boyacısı jübile yapmaya hazırlanıyor

60 yıllık ayakkabı boyacısı jübile yapmaya hazırlanıyor

Kırklareli Ayakkabı Boyacıları Başkanı Ayhan Gülhane, yaşının ilerlemesi sebebi ile boyacı sandığına veda etmeye hazırlanıyor. İşlerin azalması ve Lostra Salonu’ndaki kapasiteden fazla boyacı olmasından dolayı genç boyacıların önünün açılmasına ön ayak olmak amacı ile böyle bir karar aldığını belirten Gülhane, jübile yapma konusunda bürokratlara başvuracağını belirtti.

Geçtiğimiz ay içerisinde İlimizden ayrılarak Aydın Valiliği’ne atanan Hüseyin Avni Coş’un kendisine jübile yapmak istediğini fakat kısmet olmadığını belirten Gülhane, 60 yıllık meslek hayatına jübile ile son vermek istediğini söyledi.        

9 yaşındayken Kırklareli Merkez Ilçedeki Arasta(Bedesten) önünde boyacılığa başladığını belirten Gülhane Lostra salonu açılana kadar karda, kışta, soğukta ve yağmurda çok meşakkatli şartlarda mesleğini sürdürerek bu günlere geldiğinin altını çizdi.

Zor şartlarda boyacılık yaparak hem ailesini geçindiren hem de sigortasını ödeyen Gülhane emekli olmasına rağmen mesleğine severek devam ettiğini dile getirdi. Gülhane yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti; ”Halkıma hizmet etmekten gururluyum. 70 yaşımda olduğum için büyüklerimden bana jübile yapılmasını istiyorum. Yaşım ilerlediği için yerimi gençlere bırakmak istiyorum. Giden Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş, jübile konusunda bana söz vermişti. Fakat kısmet olmadı. 10 yıldır boyacılar başkanlığı yapıyorum. Lostra Salonu’nda 10 kişi burada kalabalığız. Gelen müşteriler bizim hepimizi tanıyor. Kime boya yaptıracaklarına karar veremiyorlar. Siftah yapmadan eve gittiğimiz günler oluyor.”dedi.