70 Yaşında 4 Çocuk, 9 Torun Sahibi Olan Sabriye Nine Okuma-Yazma Öğrendi

Lüleburgaz'da 70 yaşında, 4 çocuk ve 9 torun sahibi Sabriye Keçeci okuma-yazma öğrendi.

 

LÜLEBURGAZ


Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan birinci kademe okuma-yazma kursuna katılan Sabriye Keçeci, Eylül ayı içerisinde açılacak olan 2.kademe okuma-yazma kursuna da katılarak mutlaka diploma alacağını söyledi.
Atatürk, 8 Kasım ve Cumhuriyet İlköğretim Okullarında açılan ve 17 bayan kursiyerin katıldığı 120 saat süreli birinci kademe okuma-yazma kurslarını Miyase Erdem Hırçın, Nuri Can ve Salim Tuncer yönetti.
Okuma-yazma kurslarının sona ermesi dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Kaymakam Lütfullah Gürsoy, 70 yaşındaki Sabriye ninenin okuma-yazma kursuna katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Sabriye Keçeci herkese örnek olmalıdır. Öğretmenin yaşı olmadığını herkese göstermiştir. Açtığımız bu kurs sayesinde okuma –yazma öğrenerek artık eziklik duymayacaksınız. Sizlerden 2.kademe kurslarına da katılarak diploma almanızı istiyorum. Artık ufkunuz açık olacaktır. Başta Sabriye nine olmak üzere hepinizi kutluyorum” dedi.
Okuma-yazma kursunu bitiren 17 bayana, sertifikalarının yanı sıra, Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından 75’er TL para dağıtıldı.
Kursiyerlere sertifikaları Kaymakam Lütfullah Gürsoy, Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Potur tarafından verildi.(gk)