750 öğrenci ek kontenjanla üniversitemize yerleşiyor

750 öğrenci ek kontenjanla üniversitemize yerleşiyor

Kırklareli Üniversitesi 2009- 2010 Ek Kontenjan Öğrenci kayıt işlemleri geçtiğimiz gün başladı. ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmelerde bir yere kayıt olamayan öğrenciler için ek kontenjanların açılması ile Kırklareli Üniversitesi Rektörülüğü önünde uzun kuyruklar oluştu.

Üniversite kapsamındaki bir çok bölümde açılan ek kontenjan yerleştirmeleri dün başlarken, yarın son bulması bekleniyor.

Türkiye’nin birçok kentinden Kırklareli Üniversitesi’nin değişik birimleri ve bölümlerine ek kontenjan ile yerleşmiş olan adaylar, dün sabah saatlerinden itibaren çoğunluğu aileleriyle birlikte olmak üzere kayıt işlemlerini halletmek için sıraya girdiler.

Ilk asil yerleştirmelerin 7 Eylül tarihi itibarı ile son bulmasının ardından yapılan ek kontenjan kayıtları tüm hızıyla sürüyor. Kırklareli Üniversitesi 2009- 2010 ilk yerleştirmeleri itibarı ile 4370 öğrenci kontenjanının 3583’ü dolmuştu. Bu sonuç itibarı ile başlayan ek kontenjan yerleştirmelerinde tam net olmayan bilgilere göre 750- 800 öğrencinin ek kontenjan imkanı ile üniversitemizin muhtelif bölümlerinde öğrenim görmesi hedefleniyor.

Kırklareli Üniversitesi’ne yapılacak ek kontenjanlarla birlikte üniversite kapsamındaki tüm okullarla birlikte Kırklareli Üniversitesi’nin öğrenci sayısının 12 Bin’i bulması bekleniyor.