78 yaşında okuma yazma mücadelesini kazandı

8 Eylül Dünya okuma yazma günü Kırklareli Halk Eğitim Merkezi'nde kutlandı.

 

 

HABER MERKEZİ

8 Eylül Dünya Okuma Yazma günü Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde dün kutlandı.
Törene Kırklareli Mili Eğitim Müdür vekili Ziya Eser, Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tosun Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Yeşen, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü memurları ve vatandaşlar katıldı.
Törende 78 yaşında okuma yazma öğrenen Nurettin Özcan yaptığı konuşmada” Devletimiz bu imkânları bize sağladığı için Allah razı olsun. Bu yaşımdan sonra okuma öğrendiğim için çok sevinçliyim herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından konuşan Kırklareli Mili Eğitim Müdür Vekili Ziya Eser” Burada çok önemli bir günde bulunan insanlara teşekkür ediyorum. 8 Eylül Dünya Okuma Yazma günü çok anlamlı bir gündür. Bugün sade olan bir törenin anlamı çok büyüktür. Kırklareli’nde okuma yazma bilmeyen oranı yüzde 2 gibi bir rakamdır. Bizim de hedefimiz bunu da ortadan kaldırıp herkesin okuma yazma bilmesini sağlamaktır. Çalışmalarımız bu yöndedir Ve burada bu sade ama çok güzel bu töreni hazırlayan herkese, tüm katılanlara bugünün hayırlı ve güzel olmasını diliyorum dedi. Kırklareli Mili Eğitim Müdür Vekili Ziya Eser’in konuşmasının ardından Kırklareli Halk Eğitim Merkezi yaz kurslarından gitar kursu öğrencileri mini bir konser verdi.
En son okuma yazma ile ilgili çalışmaların ve hangi yolların izlendiği ve çalışmalar hakkında Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ozan Demiralp törene katılanlara bilgi verdi. (ek)