Açığa alınan İl Milli Eğitim Müdürü ve Şube müdürleriyle ilgili belirsizlik sürüyor

Açığa alınan İl Milli Eğitim Müdürü ve Şube müdürleriyle ilgili belirsizlik sürüyor

Geçtiğimiz hafta sonu Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, şube müdürleri Hüseyin Kalkan ve Ruhi Kaynar’ın açığa alınmasının sonrasında, Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nden hala bir açıklama gelmemesi kamuoyunda tepkilere neden oluyor.

Olayın Önadım Medya Grubu gazetelerinde yer almasının ardından bir haftadan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen, açığa alınma ile ilgili belirsizlik sürerken, herhangi bir açıklama yapılmamış olması da soru işaretlerini artırıyor.

Kırklareli kamuoyu konuya yönelik açıklama beklerken, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya bir soru önergesi sunan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, açığa alınmanın sebeplerini ve soruşturma olup olmadığını sordu. Dibek’in Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’ya sunduğu soru önergesi şu şekilde:

“Seçim bölgem olan Kırklareli ilinde yayımlanan Önadım isimli yerel gazetenin internet sitesindeki 22 Haziran tarihli haberine göre; Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ile Şube Müdürleri Hüseyin Kalkan ve Ruhi Kaynar, 20 Haziran Cumartesi günü gecesi, Il Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından, haklarındaki bir takım iddialar nedeniyle açığa alınmışlardır.

Buna göre; bu kişiler açığa alınmış ise, açığa alınma gerekçeleri olan bir takım iddialar nelerdir? Bu kişilerin açığa alınmaları ile ilgili, şu ana kadar yetkili mercilerden kamuoyunu tatmin edici herhangi bir açıklama yapılmış mıdır? Yapılmadıysa neden yapılmamıştır? Bakanlığınıza bağlı Il Milli Eğitim Müdürü ve iki Şube sMüdürünün Valilik emri ile açığa alınmasına neden olan iddialarla ilgili olarak bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise soruşturma hangi aşamadadır?

Sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla dilerim.”