Açık cezaevi söylentileri ile gündeme gelen Gaziosmanpaşa misafirhanesi'nin spor merkezi ve izcilik kamp alanı olması için Il Genel Meclisi atağa geçti

Açık cezaevi söylentileri ile gündeme gelen Gaziosmanpaşa misafirhanesi'nin spor merkezi ve izcilik kamp alanı olması için Il Genel Meclisi atağa geçti

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Eylül ayı 2. birleşimi dün Kırklareli Valiliği Atatürk toplantı salonunda yapıldı.

Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda daha sonra gündemin üçüncü maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 06/06/2009 tarih ve 112 sayılı kararına istinaden, ilimiz Babaeski ilçesi Pancarköy Köyü Babakasırtı mevkiinde, 5 pafta, 2385 parsel no’lu 25000.00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde Öznur akaryakıt Tic. Ltd. Şti. tarafından “Akaryakıt Istasyonu” tesisi kurulması amacıyla “Imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Komisyon raporu meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 06/08/2009 tarih ve 118 sayılı kararına istinaden, idaremiz hizmet alanında bulunan Dy.Ilt.-Değirmencik köy yolunda hizmet alanını belirleyen envanter değişikliğinin yapılması hususunda “Imar ve Bayındırlık Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Meclis üyelerinin oylarına sunulan rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde ise Il Genel Meclisi’nin 06/08/2009 tarih ve 119 sayılı kararına istinaden, idaremiz hizmet

alanında bulunan Vize ilçesi 13 K.K no’lu Dy.Ilt.-Düzova köy yolunda Vize Belediyesi uygulama imar planı içerisinde kalan kısmı ile ilgili olarak envanter değişikliğinin yapılması hususunda “Imar ve Bayındırlık Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşülerek meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Daha sonra ise gündemin altıncı maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 06/08/2009 tarih ve 117 sayılı kararına istinaden, ilimiz Babaeski ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Suyolu Sokakta bulunan, tapuda 59 pafta, 26 ada, 51 parsel 1099.00 metrekare yüzölçümlü taşınmazın Bababeski Belediye Başkanlığı adına bedel karşılığında yada bedelsiz olarak devri yada tahsis edilmesi hususunda “Imar ve Bayındırlık Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşülerek meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesi olan Il Özel Idaresi’nin 02/02/2009 tarih ve 4125 sayılı, ilimiz Merkez Ilçe Karakoç Köyü Kulübe Tepe Köy Civarı mevkiinde, 8 pafta, 137 ada, 7 parsel numaralı 21651.00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde “Besi üretim çiftliği tesisi” kurulması amacı ile hazırlanan imar planlarının onaylanması teklifi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra ise gündemin sekizinci maddesi olan Merkez Kavaklı H.I.S göletinin Kırklareli Il Özel Idaresi’nin 2009 yılı yatırım programından çıkarılması teklifi görüşüldü. Konu ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren mecli üyesi Aydın Karakoç “Buranın tamamında sulama mı olacak, burası belediye’ye mi , şahısa mı? yoksa köy tüzel kişiliğine mi ait. Bunların incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuyu bir komisyona havale edelim. Konunun komisyonda görüşülmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Gündemin sekizinci maddesinin komisyonda görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin dokuzuncu maddesi olan Il Özel Idaresi’nin 26/08/2009 tarih ve 2028 sayılı, ilimiz Lüleburgaz ilçes Kurtuluş Mahallesi, Istasyon Caddesi mevkiinde 90 ada, 89 parsel no’lu 7.260.52 metrekare yüzölçümlü ortaokul binası ve arsası vasıflı taşınmazın Kırklareli Il Özel Idaresi adına olan 310/2400 hissesinin Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi teklifi görüşüldü. Madde’nin daha sonra oy birliğyle Milli Eğitim Komisyonu’na havalesi kabul edildi.

Gündemde son olarak görüşülen ve en önemli maddelerinden biri olan Il Genel Meclisi’nin 03/08/2009 tarih ve 95 sayılı kararına istinaden, Kırklareli Kent Konseyinin 22/07/2009 tarihli sivil toplum kuruluşlarınca önerilen Kavaklı Gaziosmanpaşa misafirhanesinin ulusal ve uluslararası Kırklareli Gençlik ve Izcilik kampları ve spor aktiviteleri merkezi olarak düzenlenmesi hususunda “Spor Komisyonu ile çeşitli işler komisyonu” tarafından hazırlanan rapor Aydın Karakoç tarafından okunarak görüşüldü.

Hazırlanan raporda  Geçmiş yıllarda Kırklareli valisi I.Kemal ÖNAL tarafından 17 Eylül 1997 tarih ünitesi:B.02.1.GSM.4.39.00.03, sayı 1813, konusu protokol, yine Kırklareli Valisi Ali SERINDAĞ tarafından 02.12.2003 tarih ,BO54VLK4390300.Ya.Iş.l5 (Işl.ll) sayı,GOP göçmen misafirhanesinin devri konulu yazılar ile belirtilen alanların Türk Gençliğine ve sporuna yapılacak her türlü spor tesisi ile hizmet verebilecek,ülkemizde eksikliği hissedilen bu tür kanıp ve eğitim merkezleri açısından önemli bir boşluğu giderecek tesislerin statüsünden çıkarılarak gençlik ve spor hizmetlerinde kullanılmasını önermişlerdir. Bu yazışmalardan sonra içişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ülkemiz Asya ve Avrupa ülkeleri arasında önemli bir oranda yasal yabancı giriş çıkışlarına konu oîmakta,ayrıca özellikle son yıllarda komşu ülkelerdeki siyasi istikrarsızlıkları ve sosyal sorunlar yönünden ülkemiz hedef ve transit ülke olarak yasadışı göç ve mülteci akınlarına maruz kalmaktadır. Diğer taraftan BM ile Mülteciler Yüksek Komiserliği alanda bulunan ve kullanımı şu an kendi kurumlarına ait olan 534 adet prefabrik konutların insani amaçlar dışında başka bir amaç için kullanılmaması kaydıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün birimlerine devredileceğini belirterek sonuç olarak, Gazi Osman Paşa Misafirhanesinin halen ve gelecekte özellikle Balkanlardan ve Batı Trakya'dan ülkemize doğru gelecek toplu nüfus hareketleri ve göç akınlarını gerekçe göstererek onay. vermemiştir Onayın verildiği tarihten günümüze uzun bir geçmiş bulunmaktadır.Günümüzde AB hızla yol almaktadır.göç beklenen   balkanlarda bulunan ülkeler Avrupa Birliğine tam üye olarak kabul edilmiş aralarında sınırlan bile kaldırabilecek duruma gelmiş  bulunmaktadır. Devletimiz ve Hükümetlerimiz bu süre içinde AB ile bir çok antlaşmalar imzalamışlardır.Bu antlaşmaların gereği bir çok yasalar çıkartılmış bulunmaktadir.Tam üyelik ile ilgili açılan bir çok fasıllar bu hm m aktadır. Tüm bu gerekçelerin ışığında toplu göç hareketleri bulunduğumuz bölgede neredeyse olanaksız hale gelmiş bulunmaktadır.Alanda bulunan tesislerin büyük çoğunluğu çürümeye terk edilmiştir.684400m2 lik alanın 40.000-50,000 m2 alanından kaçak göçmenler yararlanmaktadır.350,000 m2 si boş,geri kalan294,000m2 sinden ise yılda 1000-1500 kişi piknik yaparak yararlanmaktadir.Merkezde bulunan Karanıdır piknik alam bu alandan çok daha fazla kişiye hizmet vermektedir. Kente n 5-6 km sonra geniş orman ve piknik alanları bol miktarda mevcuttur. Buraları onbinlerce insanın eğlenebileceği alanlardır.

Sıralanan gerekçeler ışığında belirtilen alan içinde devlet kurumlan arasında ve BM'ler yetkili kurumları ile gerekli yazışmaların yapılarak alanın irtifah hakkının ilgili kurumdan alınarak Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne devredilmesi,   Ulusal takımlarımıza eğitim merkezinin kuru Iması, tüm balkan ülkelerinin kullanımı planlanmalıdır.

Bu projenin finansmanında Federasyonların bütçeleri, ilimiz valiliği ve Il Özel Idaresinin Avrupa'nın toprak bütünlüğü genelinde daha dengeli gelişmesini teşvik için ulaştırma, AR-GE istihdam,eğitim dengeli rekabet yoluyla hizmet vermesi beklenen ,bu amaçla üye olunan ve her yıl aidat ödenen C.P.M.R fonlarından yararlanma olanakları araştırılmalıdır.

Projenin yaşama geçirilmesi için uluslar arası desteğin sağlanması(özellikle komşu ülkeler ve AB ) gerekli çalışmaların yapıldıktan sonra olanaklı olacağı komisyonumuzca uygun görülmektedir. Dışişleri Bakanlığı,   Içişleri Bakanlığı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı nin ortaklaşa hazırlayacakları proje ile   gerçekleşeceğine inanmaktayız

Kırklareli kamuoyunun ortak isteği kentimizi geleceğe taşıyan bu projenin yaşama geçirilmesi için tekrar yasal girişimlerin başlatılmasıdır.

Komisyonumuz raporun kabul edilerek ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesini,ilgili kurumların gerekli yazışmaları yapmasını uygun bularak Il Genel Meclisimiz tarafından tavsiye kararı alması uygun görülmüştür.”  belirtildi.                 

Okunan rapor sonrasında söz alarak konuşan meclis üyesi Hasan Dağ “Her iki komisyona da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Rapor çok güzel incelenmiş ve araştırılarak hazırlanmış. Böyle bir proje ilimize böyle bir gençlik merkezinin gelmesi Kırklareli’nin rüyasıdır. Böyle bir yerin ilimiz gençlerine kazandırlması gerekmektedir.” dedi.

Hasan Dağ’ın konuşması sorasından ise Metin Güvenç söz alarak “Komisyon raporunu hazırlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu son zamanlarda gördüğüm en geniş kapsamlı komisyon raporu. Alınacak olan karara bizlerde Ak Parti grubu olarak olumlu oy vereceğiz.” dedi.

Kırklareli’nde gerçekten büyük bir projenin gerçekleşmesi ve hayata girmesi için Kırklareli Il Genel Meclisi tarafından atılan bu ilk adım Kırklareli’nde spor adına önemli bir hizmetin faaliyete geçeceğinin habercisi oldu.

Madde ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin sonrasında ise Madde Spor Komisyonu raporu ve Içişleri Komisyonu raporu ayrı ayrı oylanarak meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Onuncu maddenin görüşülmesi sonrasında ise meclis üyesi Ali Kamuran Koçyiğt sözlü bir önerge verdi.

Koçyiğit Pehlivanköy ilçesinde topraktan yapılan çömlek ve tuğla için hammadde kaynaklarının olduğunu bunun için ilçede bir tesis kurulma düşüncesi içerisinde olunduğunu belirterek bu konunun 2010 yılı yatırım planına alınmasını istedi. Ali Kamuran Koçyiğit’in verdiği bu önerge meclis üyeleri tarafından kabul edilerek Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Eylül ayı ikinci birleşimi son buldu.