Acil servis kapısından hasta geri çevrilmeyecek

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, hastanenin acil servisine başvuranların geri çevrilmesi konusunun kesinlikle yaşanamayacağını belirterek, ''Acil servise getirilen hastalar mutlaka kabul edilecek'' dedi.


 
Prof. Dr. Duran, yaptığı açıklamada, yaşanan bazı istenmeyen durumların kendisine ulaştırıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Acil servise yönlendirilen hastalar, hastane başhekimine direkt olarak bildirilecek. Bu konuda 112 acil servise, hastane başhekimi ile diğer ilgililerin cep telefonları verildi. Olası bir olumsuzlukta gereken müdahale yapılacaktır. Hastanemiz acil servisine gelenler mutlaka tedavi edilip, gerekiyorsa yatırılacaktır. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak sadece Edirne ve ilçelerine değil, tüm Trakya ve ilçelerine hizmet veriyoruz.''
TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yahya Çelik ise acil servise başvuran tüm hastaların kabul edilmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirterek, ''Acil servisimize getirilen hastalar (yer yok) gibi mazeretler ileri sürülüp, geri çevrilmeyecek. Acil servisimize gelen hastalar yoğun bakımla ilgili yatak olmazsa sıkıntı yaşıyorlar. 5 yıl öncesine kadar hastanede 5 yoğun bakım yatağı vardı. Şimdi rektörümüzün desteği ile bu sayı 64'e ulaştı. Bunlardan 20'si yeni doğan ünitesinde bulunuyor. Bu yıl içinde yoğun bakım yatak sayısını 10-15 daha artırmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.
Çelik, Sağlık Bakanlığı prosedürüne göre, acil servise getirilen hasta ile ilgili olarak hastane acil servisinin aranarak, gerekli bilginin ulaştırıldığını ve buna göre önlem alındığını da hatırlatarak, ''Arama yapılmaksızın getirilen hastalarda yoğun bakım yatağı ile ilgili sıkıntı yaşanabiliyor. Bunun dışında kimse acil servisten geri çevrilmemiştir'' şeklinde konuştu. aa