Adaylar iddialı konuştu; "CHP bayrağını tüm belediyelerde dalgalandıracağız"

Adaylar iddialı konuştu; 'CHP bayrağını tüm belediyelerde dalgalandıracağız'

CHP Kırklareli Il Teşkilatı, dün gerçekleştirdiği bir programla Il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını halka tanıttı. 23 belediye başkan adayının tanıtıldığı programa çok sayıda partili iştirak etti. Adaylar kısa kısa yaptıkları konuşmalarda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını tüm belediyelerde dalgalandıracaklarına dair söz verdiler.   

Show Düğün Salonu’nda, saat 12.00’de başlayan programa; CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, Tansel Barış, Parti Il Başkanı Ihsan Kazan, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Kavaklı Belde Başkanı Inci Tunç, CHP Il Genel meclis üyeleri, Kadın Kolları üyeleri, Il Yönetimi, parti mensupları ve çok sayıda CHP’ye gönül vermiş vatandaşlar katılım gösterdiler.

Saygı Duruşu’nun gerçekleşmesi ve Istiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasının ardından, CHP Il Başkanı Ihsan Kazan bir konuşma gerçekleştirdi. Kazan konuşmasında şunları kaydetti;

“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin en mutlu günlerinden biri. Bugün 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde şahnalanacak olan partimizin Belediye Başkan adaylarını tanıyacağımız düşüncelerini söyleyeceğimiz gündür. Burada olmak bizler için büyük bir şanstır. Çünkü biraz sonra tanıyacağımız adaylar, 29 Mart seçimlerinin ardından Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak kişilerdir. Amacımız tüm belediyelerde seçimi kazanmaktır. Adaylarımız bunu başaracak kabiliyete ve kapasiteye sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar adaylarımızın destekçisi olacağız. Vatandaşlarımız Belediye Başkan adaylarını oylarıyla sahipleneceklerdir. Bu başarı bizlere iktidar yolunu da açacaktır. Amacımız bu olmalıdır. Bugün burada yakacağımız küçük çoban ateşi, 29 Mart’ta tüm ülkeyi saracaktır. Kırklarelili olarak görevimiz; 2004 yılı seçimlerinde olduğu gibi birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde, ilimizdeki belediyelerin çoğunu, hatta tümünü adaylarımıza teslim etmek olmalıdır. Bu güç Kırklareli’de vardır. Türkiye’ye örnek il olmaya devam edeceğiz. Bunun için birbirimize duyduğumuz ufak şüphelerden, kırgınlıklardan arınmalıyız. Bunlar bizim için şu anda lükstür.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 29 Mart 2009 yerel seçimlerindeki başarısı, Cumhuriyet dönemi kazanımlarının muhafazası anlamına gelecektir. Çünkü bu kazanımların elimizden bir bir nasıl gittiğini görüyoruz. Tüm CHP’lilere katılımından dolayı teşekkür ediyorum.”

Kazan’ın konuşmasının ardından sırasıyla CHP Milletvekilleri Tansel Barış ve Turgut Dibek de katılımcılara seslendiler. Milletvekilleri gerçekleştirdikleri konuşmalarda, ülkenin sıkıntılı bir dönemde bulunduğunu kaydederek, CHP’nin sadece Kırklareli’nde değil, tüm ülkede büyük bir başarı yakalayacağına inandıklarını belirttiler. Dibek konuşması esnasında; Istanbuldaki izlenimlerine dayanarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun kesinlikle seçimleri kazanacağına inandığını da kaydetti.

Konuşmaların ardından, aday tanıtımına geçildi. CHP’nin il, ilçe ve beldelere ait tüm Belediye Başkan adayları tek tek kürsüye gelerek kendilerini tanıtan kısa konuşmalar gerçekleştirdiler. Yeni dönemde tekrar Kırklareli’den Belediye Başkan adayı olan Cavit Çağlayan coşkulu alkışlarla kürsüde karşılandı. Çağlayan; “4 yıl içinde israfa kaçmadan, belediyemizin ekonomik koşulları dahilinde Kırklareli’ne en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Bence 4 yılda yaptığımız hizmet, son 10 yılda yapılan hizmetten çok daha fazla olmuştur. Bunu gezdiğimiz sokak ve caddelerden anlayabiliriz. Ben 29 Mart tarihinde tekrar belediyeyi kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü Kırklareli zaten CHP’nin kalesidir. Bunu diğer partiler de biliyor” dedi.

Bir diğer coşkulu sevgi seli, Lüleburgaz Belediye Başka aday Emin Halebak’a gösterildi. Halebak konuşmasında; “Vatan bizi çağırıyor. Millet gözlerini bize dikmiş, bizleri çağırıyor. Atam, sana söz veriyoruz. Senin yolunda ilerlemeye devam edeceğiz” şeklindeki haykırışları büyük tezahüratlar ve alkışlarla karşılılık aldı. Diğer adaylar ise gerçekleştirdikleri konuşmalarda, CHP bayrağını tüm belediyelerde dalgalandıracaklarının sözünü verdiler.

Işte CHP’nin Kırklareli’deki Il, Ilçe ve belde Belediye Başkan adayları;

Il Belediye Başkan Adayı; Cavit Çağlayan, Ilçe Belediye Başkan Adayları(Alfabetik sıra); Babaeski; Abdullah Hacı, Demirköy; Tarık Sayılgan, Kofçaz; Iskender Sert, Lüleburgaz; Emin Halebak, Pehlivanköy; Serdar Türkeli, Pınarhisar; Mustafa Cingöz, Vize: Cengiz Arda

Belde Belediye Başkanı Adayları; Merkez; Kavaklı: Inci Gönülal Tunç, Inece: Mehmet Yeniçeri

Babaeski: Alpulu; Ahmet Durgun, B.Mandıra; Şükrü Çölgeçen, Sinanlı:Ilhan Eriş, Karahalil: Remzi Karayel

Lüleburgaz: Ahmet Bey; Recep Ayaz, Büyük Karıştıran; Tansel Dibek, Kırıkköy; Semih Gün, Evrensekiz; Mustafa Nalbant.

Demirköy: Iğneada; Tahir Işık, Pınarhisar: Kaynarca; Seyit Uçan, Yenice; Halit Bakar,

Vize; Kıyıköy; Ismail Gök ve Çakıllı; Ismail Sağlam.