Adıbelli; "Trakya'ya gelmek insana moral veriyor"

Adıbelli; 'Trakya'ya gelmek insana moral veriyor'

Türkiye Eğitim- Iş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli 10 Ekim Cumartesi günü Tekirdağ Eğitim- Iş Sendikası’nın açılışı sebebi ile çıktığı Trakya turunda, Tekirdağ ve Edirne’nin ardından 12 Ekim Pazartesi günü Kırklareli’ne geldi. Kırklareli’ne geldikten sona önce Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı akabinde Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’i makamlarında ziyaret eden Adıbelli, sonrasında Eğitim- Iş Sendikası Kırklareli Şubesi’ne geçerek basın toplantısı düzenledi. 

12 Ekim Pazartesi günü saat 18:30’da gerçekleşen toplantıya Adıbelli’nin yanı sıra Eğitim- Iş Sendikası Genel Saymanı Engin Çoğal, Il Başkanı Hayri Girgin, Il Sekreteri Naim Başkurt, Il Basın Sekreteri Fatma Başkurt, Il Örgütlenme Sekreteri Şenol Seven, Il Eğitim Sekreteri Rafet Gülmez, Babaeski Ilçe Başkanı Muhammet Çatal, Babaeski Ilçe Saymanı Erdoğan Oysal, Babaeski Basın Sekreteri Oktay Yenice, Vize Ilçe Başkanı Seçkin Torun, Vize Ilçe Sekreteri Doğan Emiral, ADD Kırklareli Eski Başkanı Ayfer Tomruk ve üyeler, Lüleburgaz Ilçe Başkanı Ercan Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Basın toplantısı öncesi yapılan kısa sohbetin ardından toplantıya geçildi. Türkiye Eğitim- Iş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli yaptığı açıklamasında şunları kaydetti; ”10 Ekim’de Tekirdağ Eğitim- Iş’in şube olması dolayısıyla genel kurulumuz vardı, oraya katıldık. 11 Ekim ve buraya gelene kadar da Edirne ilimizde Valiliği, Belediye Başkanımızı ve bir- iki okul ziyaret ettik. Orada eğitimle ilgili basın toplantısı yaptık. Diğer işçi sendiklarıyla, meslek odalarıyla ülkedeki gündemi karşılıklı olarak sohbet ettik. Bugün de iki saat önce Kırklareli’ne geldik. Üçüncü gelişimiz sanırım. Bir örgütlenme çalışmamız da gelmiştik, açılışa geldik. Şimdi de işin doğrusu Trakya’ya gelmek biraz da insana moral veriyor. Trakya’nın insanı gerçekten cana yakın, konuksever. Buraya geldik. Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Seçilmesinden dolayı kutladık. Eğitim, öğretime katkılarından  dolayı teşekkür ettik. Daha sonra Milli Eğitim Müdürümüzle görüştük. Valimiz sanırım, il dışındaymış. Kendisiyle görüşecektik, görüşemedik. Milli Eğitim Müdürümüze bu ildeki, ile bağlı ilçeler ve köylerdeki ilköğretimle ilgili belli başlı sorunları var mı diye sorduk. Şunu söyledi; “Bu Türkiye ortalamasına göre Kırklareli Il’i halk genelde eğitim öğretime önem verir. Sorunlarımız var.” Esas vekaletle yönetilen okulların olduğunu söyledi. Daha çok Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir politikası olduğunu belirtti.

Adıbelli; “Cumhuriyet kurulduğundan beri ilk defa müdür yardımcılığı vekilliği çıktı. Bu zamana kadar hiç yoktu. Bunun yanı sıra Türkiye’de 1973 yılında 8 yıllık eğitim- öğretimin zorunlu olması savunuluyordu. Geçen de eski YÖK Başkanı çıkmış, “8 yıla ne gerek var” diyor. Bu çok anlamsız. Hatta AK Parti Milletvekilleri, hatta Hüseyin Çelik, hatta şimdiki bakanımız da “8 yıllık az bile, 11 yıl olsun” diyordu. Artık bu konuların konuşulmaması gerekiyor.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kısa süreli sohbetin ardından program son buldu. Türkiye Eğitim- Iş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli dün ilimizden ayrılarak Ankara’ya döndü.