Ahilik Haftası 12-16 Ekim tarihlerinde ilimizde de kutlanacak

Ahilik Haftası 12-16 Ekim tarihlerinde ilimizde de kutlanacak

12-16 Ekim tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası’na yönelik olarak Ilimiz Valiliği’nce bir kutlama programı tertip edildi.

12 Ekim Pazartesi günü saat 09:00’da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı’nca Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak olan kutlama programı, saygı duruşu ve Istiklal Marşı ile devam edecek. Programın diğer akışı da şöyle gerçekleşecek:

09:30 Esnaf ve Sanatkarlar Kuruluşu Temsilcilerinin Valilik makamını ziyareti, 10:30 Esnaf ve Sanatkarlar Kuruluşu temsilcilerinin Belediye Başkanlığı’nı ziyareti, 11:00 Yöresel çeşitli meslek gruplarına ait el sanatları ile ilgili sergi açılışı (Ahilik Haftası boyunca 12-16 Ekim tarihleri arasında halka açık olacaktır.)

Kutlamaların ardından aynı gün Halk Eğitim Merkezi’nde bir seminer düzenlenecek. Burada konuşmacı olarakta, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker, Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ve Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu yer alacak.

Ahilik Haftası kutlamaları 13-14-15 ve 16 Ekim günleri de şu şekilde devam edecek:

13 Ekim Salı / 10:00 Panel ve eski ustalara ödül ile yeni ustalara belge verilmesi töreni-Yer: Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi (Büyük Salon)

Panelin Konusu: (Başlangıçtan Günümüze Çeşitli Yönleriyle Ahilik)- Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine, ilgili meslek gruplarına ve halka yönelik olarak düzenlenmesi.

Panelistler: Kırklareli Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Kırklareli Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cülfettin Çelik, Uludağ Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Islam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı

Eski Ustalara Ödül ile Yeni Ustalara Belge Verilmesi: (Çıraklık Eğitim Merkezince Koordine Edilecektir.)

14 Ekim Çarşamba / 11:00 Il Halk Eğitim Merkezi Ekibi Halk Oyunlan Gösterisi (Yöresel Oyunlar)-Yer: Cumhuriyet Meydanı

15 Ekim Perşembe / 12.00 Eski Esnaflara Ait Fotoğraf Sergisi-Yer: Dingiloğlu Parkı

16 Ekim Cuma / 11.00-Arastada Esnaf Ziyareti, 12.15  MevIid-i Şerif Okutulması-Yer: Hersekli Camii, 14.00 Esnaf Pilavı ve Helva Ikramı Yer: Ahmet Cevdet Paşa Parkı